Viikonlopun gourmetpizza

Fiksuna likkana menin lupaamaan pizzaohjeen tälle päivälle. No nyt on ilta, mutta saman vuorokauden puolella mennään :). Tiedättekö mitä. Kyllä se odotus kannatti, sillä pizzasta tuli niin hyvää, että silmämunat meinasivat nyrjähtää kuopissaan väärin päin.

Täydellisen pizzapohjaohjeen metsästys on ollut haastavaa, eikä ihan juuri sopivaa ole löytynyt. Niinpä kehitin sellaisen itse. Köh. Tosin yhdistelemällä muiden reseptejä ja soveltamalla mittoja. Ensin piti etsiskellä tarvittavat ainekset kyliltä. Yksi lemppariruokatavarakaupoistani on ehdottomasti Runsaudensarvi Tampreen Kauppakadulla. Siellä on mielettömän mukava henkilökunta ja palvelu on ollut joka kerta siellä asioidessani erinomaista! Valikoima on laaja ja hinnat varsin kohtuulliset. Tuolta löytyi myös 250g pakkauksessa Arrowjuurijauhetta, jota olen aiemmin tilaillut iHerbistä. Ostin myös taikinassa tarvittavaa mantelijauhoa, josta on öljystä osa poistettu. Vähärasvaisempi versio on tässä ihan tervetullut juttu, koska aineksissa on runsaasti rasvaa muutenkin.

Vasemmassa yläkulmassa arrowjuurijauhetta, sen vieressä vähärasvainen mantelijauho. Vasen alanurkka kookosmaitojuoma ja oikea alamummo kuivat aineet sekaisin.

Vasemmassa yläkulmassa arrowjuurijauhetta, sen vieressä vähärasvainen mantelijauho. Vasen alanurkka kookosmaitojuoma ja oikea alamummo kuivat aineet sekaisin.

Pizzapohjaa varten tarvitset:

 • 3 kananmunaa
 • 1tl suolaa ja muutama rouhaisu pippuria myllystä
 • 1 kynsi valkosipulia puristettuna
 • 1 tl oreganoa, basilikaa tai pizzamaustetta
 • 1 dl Kara-kookosmaitojuomaa
 • 2,5dl mantelijauhoa
 • 2 dl arrowjuurijauhoa
 • 1dl kookosjauhoa
 • 1tl leivinjauhetta

Laita uuni lämpiämään 200°c kiertoilmalle. Mittaa jauhot ja leivinjauhe kippoon ja sekoita. Riko munat kulhoon, lisää suola, pippuri, valkosipuli ja yrttimauste. Sekoita puukauhalla jauhot munaseoksen joukkoon ja tarvittaessa vaivaa käsin taikinasta pallo.

Kaulitse nyt taikina leivinpaperin päälle. Taikina tarttuu helposti kaulimeen, joten voit laittaa taikinan päälle toisen leivinpaperin ja kaulitse sen läpi. (Tosielämän niksipirkka!)

Taikinapallo valmiina kaulittavaksi.

Taikinapallo valmiina kaulittavaksi.

Kaulitse taikina kahden leivinpaperin välissä mahdollisimman ohueksi.

Kaulitse taikina kahden leivinpaperin välissä mahdollisimman ohueksi.

Esipaista pohjaa 8 minuuttia uunin keskitasolla.

Valitsin tämän pizzan täytteiksi jotain hieman erilaista kuin yleensä. Eli perus kinkku-änänäs ei nyt tullut kyseeseen vaan tänään tehtiin kurmeeta. Riippuen ruokavaliosi tiukkuudesta, voit käyttää tässä esim vuohenmaidosta tehtyä juustoa tai ihan vaan tavallista juustoraastetta tai sitten voit myös olla käyttämättä :D. Minä päädyin vuohenjuustoon ja se oli ehdottomasti hyvä ratkaisu.

Täytteeseen laitoin:

 • 150g luomupekonia
 • n. 1/2 tetrallista Pirkka Luomu-pastakastiketta (tomaattipyrekin käy)
 • 100g luomupinaattia
 • 1,5 punasipulia
 • 2 rkl kookossokeria
 • aurinkokuivattua tomaattia
 • vuohenmaitojuustoa
 • sormisuolaa tai muuta hieman suurirakeisempaa

Pilko pekonit ohuiksi viipaleiksi ja paista ne valurautapannulla rapeiksi. Siirrä sivuun odottamaan ja lisää pekonirasvaiselle pannulle pinaatit ja paista niitä noin 2 minuuttia. Siirrä jälleen syrjään odottamaan. Lisää nyt pannulle ohueksi viipaloidut punasipulit ja 2 rkl kookossokeria ja kääntele näitä kuumalla pannulla niin kauan, että sipulit pehmiävät (älä polta näitä).

Levitä pastakastike tai tomaattipyre esikypsennetyn pizzapohjan päälle. Lado täytteet haluamassasi järjestyksessä ja pirskottele päällimmäiseksi hieman sormisuolaa. Laita pizza uuniin, noin 10min riittää.

Pizza ennen kypsennystä.

Pizza ennen kypsennystä.

Noin!

Noin!

Pizza oli (siis huom OLI) ihan järkyttävän hyvää. Minulle jäi vain pieni pala, muut söivät kaiken. Niisk.

Noin ravintoarvollisesti pizzassa olisi voinut olla enemmän proteiinia ja vähemmän rasvaa, mutta so what. Se on viikonloppu nyt.

Kalle&Kaisla Approved™.

Kalle&Kaisla Approved™.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: