Haudutetut possunkyljykset (Slow Cooker)

Näitä aineita ja vähän muutakin tarvitaan tähän ruokalajiin.

Näitä aineita ja vähän muutakin tarvitaan tähän ruokalajiin.

Jos minun pitäisi valita yksi ruuanvalmistusvempele, jonka ottaisin mukaani sähköllä varustetulle autiolle saarelle niin se olisi ehdottomasti Crock Pot, eli haudutuspata (engl. slow cooker). Sen avulla valmistuvat liha-kasvispadat, paistit, kokonaiset linnut (kannattaa kyniä ensin), jne suhteellisen pienellä vaivannäöllä. Mielipiteeni on täysin puolueeton ja kokemukseen perustuva, olen maksanut oman laitteeni ihan itse.

Tykkään ajatuksesta, että ruokaa valmistetaan kerralla enemmän. Oma Crock Pot-patani on tilavuudeltaan noin 6 litraa, eli sinne mahtuu kypsentymään noin 6-8 henkilön pöperöt. Toimintamekanismi on hyvin yksinkertainen. Ruokaan kosketuksissa oleva pata on keraaminen ja tätä lämmittimestä irroitettavaa pataa voi käyttää vaikka suoraa tarjoiluastianakin. Itse padan lämmitin on sähköllä toimiva ja säätöasetuksia on kolme: Low, High ja Warm (jolle lämmitin siirtää itsensä kun kypsennysaika on päättynyt). Omassa keittimessäni on myös ajastin, josta voi säätää kypsennysajan.

Teen usein niin, että laitan ruuan illalla kypsymään ja niin se onkin aamulla valmista mukaan töihin otettavaksi. Tai sitten kiireisenä arkena, valmistelen pata-ainekset illalla jääkaappiin ja lykkään ne aamulla kypsymään. Töistä kotiin palatessa ruoka on valmista, eikä kukaan ehdi kuolla nälkään.

Tänään vuorossa oli luomupossunkyljykset. Löysin eilen K-marketin lihahyllystä luomupossunkyljyksiä -30% -lapuilla ja ostin niitä kerralla 2kg (10 kyljystä). Päiväystä oli vielä mukavasti jäljellä.

Minulla on ollut hieman henkistä allergiaa tuota porsaanlihaa kohtaan, koitan nyt tehdä siihenkin asiaan muutoksen. Tämä resepti syntyi periaattella ”laitetaan sitä mitä kaapista löytyy”. Ja lopputulos oli kyllä Erinomaisen Hyvä! Liha oli koostumukseltaan juuri sellaista kun halusinkin.

Tarvitset:

 • 2kg possunkyljyksiä
 • suolaa ja pippuria
 • 5 porkkanaa
 • 1 iso tl gheetä
 • 2 isoa sipulia
 • 4-5 kynttä valkosipulia
 • 5 varsisellerinvartta (mielellään luomu)
 • 500g tetra luomutomaattimurskaa (Pirkka)
 • timjamia ja persiljaa
 • 1 kanaliemikuutio
 • 1 tl chilihiutaleita (antaa mukavasti potkua ruokaan)
Mausta kyljykset reilusti suolalla ja pippurilla

Mausta kyljykset reilusti suolalla ja pippurilla

Kuori ja pilko porkkanat ja lisää nekin pataan.

Kuori ja pilko porkkanat ja lisää nekin pataan.

Viipaloi kuoritut sipulit, valkosipulit sekä sellerinvarret ja lisää ne kuumennetulle pannulle johon olet lisännyt noin teelusikallisen gheetä tai öljyä. Kääntele niitä kuumalla pannulla, kunnes sipulit hieman pehmenevät. Lisää yrtit ja chili ja murustele kanaliemikuutio sipuleiden joukkoon. Lisää vielä tomaattimurska ja anna kiehua hiljalleen hetki. Kauho pannun sisältö haudutuspaan kyljysten ja porkkanoiden seuraksi. Levitä kastiketta tasaisesti kyljysten päälle ja väliin.

Sitten vain kansi päälle!

Sitten vain kansi päälle!

Laita pata päälle asennolle Low ja säädä ajastimeen 9 tuntia kypsennysaikaa. Toki kypsää tulee nopeamminkin, mutta jos pitää lihasta erittäin pehmeänä, suosittelen pitkään hauduttamista :).

Noin!

Noin!

Laiska töitään luettelee.

Laiska töitään luettelee.

Heräsin aamulla aivan liian aikaisin ja aloin valmistella tätä ruokaa. Päivä on ollut erittäin touhukas (olen ehtinyt mm. kirjoittaa, valokuvata ja kirjoittaa ja valokuvata, käydä hevostallilla, saada sakot (vaaransin kuulemma liikennettä), paimentaa lapsia, ihaillut vastasyntyneitä kissanpentuja, valmistella muitakin ruokia ensi viikolle sekä käydä elokuvissa), eikä minulla olisi ollut aikaa vahtia uunia tai liettä. Tämä keino sopii kyllä minun elämäntyyliini täydellisesti :).

Nyt jos suunnittelet tämän kaltaisen valmistamista työpäivän aamuna niin pilko vihannekset jo illalla valmiiksi ja aamulla siirrä lihat ja porkkanat pataan. Paista sipulit jne aamulla, silloin aamun valmisteluaika on max 15min.

 

Mestarimaistaja Kalle hyväksyy tämänkin ruokalajin. Kaksi lautasellista meni niin, että hujahti!

Mestarimaistaja Kalle hyväksyy tämänkin ruokalajin. Kaksi lautasellista meni niin, että hujahti!

2 kommenttia artikkelissa “Haudutetut possunkyljykset (Slow Cooker)

  • Haha, lomilla, kiitos kysymästä en ole :). Teen töitä normaalisti viitenä päivänä viikosta noin 8 tuntia kerrallaan. Ei nämä reseptien mukaiset ruuat mitään aikaa vie. Kun on kunnon välineet, ruuat valmistuvat sillä välin kun nukut tai olet töissä. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: