Uunissa paahdetut kasvikset

Siitä täytyy olla ainakin 15 vuotta aikaa kun sain anopiltani lainaksi muovisen vihannesviipaloijan. Tuollaisen valkoisen pitkulaisen, jossa on terävät reunat. Laina-ajasta on muotoutunut aika pitkä aika ja toivon, että anoppini antaa minulle anteeksi kun en ole silppuria muistanut palauttaa (enkä enää edes halua palauttaa!). Olemme asuneet tässä mökissä yli 7,5 vuotta ja valehtelematta kertaakaan en ole tuota laitetta tänä aikana käyttänyt. Paitsi tänään. Idean sain suositusta nomnompaleo.com-blogista.  Uskon, että monelta löytyy tämä käyttämättömänä jostain romukopasta (toivottavasti ei kuitenkaan pikkulasten leikeistä). Nyt on oikea aika kaivella tämä superlaite esiin. Joku kavereistani tiesi kertoa, että laitteen nimi on mandoliini.

viipalointikollaasi

Päädyin valmistamaan uunissa paahdettuja kesäkurpitsa- ja munakoisoviipaleita.

Ja edelleenkin, mikäli et joskus 90-luvun huumassa ole markkinoilta tätä ihmehärveliä hankkinut niin ei se mitään. Voit aivan hyvin pilkkoa kasvikset myös vanhalla kunnon keittiöveitsellä leikkuulaudan päällä.

Paahdettuihin viipalevihanneksiin tarvitset:

  • 2 kesäkurpitsaa
  • 1 munakoiso
  • noin 3-4rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä tai jotain muuta lempiöljyäsi
  • mustapippuria myllystä
  • loraus viinietikkaa tai sitruunaa hapoksi
  • 1 kynsi valkosipulia puristettuna ja/tai mitä tahansa yrttejä
  • suolaa
Sivele vihannesviipaleet öljy-mausteseoksella.

Sivele vihannesviipaleet öljy-mausteseoksella.

Viipaloi kasvikset ja lado ne folioidulle uunipellille. Sivele folio kevyesti öljyllä. Kypsennä uunin ylätasolla kiertoilmalla uunissa n.225°c noin 15min, lopuksi vielä 5min grillivastuksella. Uunitehot vaihtelevat paljon. Kannattaa vahtia näitä huolellisesti, sillä pinta muuttuu kauniisti ruskettuneesta pilalle palaneeksi hyvin nopeasti.

kypsät vihannekset kollaasi

Valmiita herkuteltavaksi!

Suosittelen tätä lisäkettä vaikkapa herkullisten kalkkunapihvien tai marinoidun kanan kanssa. Vielä kun dippailet vihanneksia avokadomössöön, niin ateriastasi tulee täydellinen!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: