Haudutettua kananpoikaa (slow cooker)

Olin pitkään suunnitellut valmistavani herkullista, pitkään haudutettua kanaa. Aiemmat yritykset ovat kosahtaneet lähes järjestäen. Milloin kana on jäänyt raa’aksi, milloin siitä on tullut liian kuivaa ja puuterimaista, milloin jäänyt mauttomaksi. Tällä reseptillä onnistuin lähes täydellisesti :). Ehdoton plussa tässä ruokalajissa on siinä samalla valmistuva herkullinen kastike! Apunani oli jälleen rakas haudutuspatani, joka hoiti kypsennyksen moitteettomasti. Kypsennysajaksi riittää 4-5 tuntia. Älä paista näitä pidempään, etteivät kuivu ja mene pilalle. Alkujaan sain idean tähän kanaruokaan NomNomPaleo-blogista.

Ensimmäinen työvaihe oli lähteä etsimään sopivaa lintua pataan pantavaksi. Heitin siis biisoniturkin päälleni, valjastin susilauman alkeellisen rekeni eteen ja suunnistin kohti Tampereen Kauppahallia ja sekä viereisen tavaratalon ruokaosastoa. Tarjonta oli kerrassaan surkeata. Ensinnäkin luomukananpoika oli niin järjettömän kalliin hintaista, että jätin ne sinne pakastealtaaseen jollekin keskenään kotkottamaan. Kauppahallista löytyi tasan yhdestä kojusta ranskalaisia kevätkananpoikia á5€/500g/kpl. Ostin niitä neljä. Eivät olleet luomua, mutta en suostunut maksamaan luomuista niin järjetöntä hintaa. Saa kivittää.

Haa! perun puheeni. Lähi-Prisman pakastealtaasta löytyi Pajuniemen luomukanaa noin 10euron kilohinnalla. JEEEEE!

Huom! Tässä käyttämäni kanat eivät olleet pakasteita. Jos käytät pakastettua niin anna sulaa hyvin ennen paistamista.

Hain myös Alkosta pienen pullon luomuvalkkaria ruuanlaittoa varten. Eikös se uusi laki sano, että kaikilta alle 30-vuotiaan näköisiltä pitäisi kysyä paperit? Kohdallani he tekivät NIIN PAHAN virheen kun jättivät kysymättä :D.

Pieni söpöläinen. Pullon loppu kannattaa ehdottomasti nauttia valmiin ruuan kanssa!

Pieni söpöläinen. Pullon loppu kannattaa ehdottomasti nauttia valmiin ruuan kanssa!

Tästä riittää noin 6-8 hengelle. Tarvitset seuraavat ainekset:

  • n.2 kg:n painoinen luomukana tai 4 pientä kevätkananpoikaa.
  • suolaa ja pippuria
  • jokin lempiyrttivalmisteesi kanalle, esim. Herbes de Provence
  • 1-2 rkl gheetä
  • 1 purjo ja 1 sipuli
  • 6 kynttä valkosipulia silputtuna
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • 3/4 dl kanalientä (tein kuutiosta)
  • 3/4 dl kuivaa valkoviiniä (tai lisää kanalientä jos et käytä alkoholia)
Mausta lintu/linnut huolelliesti suolalla, pippurilla ja yrteillä. Jätä hetkeksi maustumaan.

Mausta lintu/linnut huolelliesti suolalla, pippurilla ja yrteillä. Jätä hetkeksi maustumaan.

Laita kuumalle pannulle noin 1-2rkl gheetä. Lisää pilkotut purjot, sipulit ja valkosipulit ja kuullota hetki. Lisää tomaattipyre, paista miedolla lämmöllä 1-2minuuttia. Lisää kanaliemi ja valkoviini. Kaada pannun sisältö haudutuspataasi.

Laita kuumalle pannulle noin 1-2rkl gheetä. Lisää pilkotut purjot, sipulit ja valkosipulit ja kuullota hetki. Lisää tomaattipyre, paista miedolla lämmöllä 1-2minuuttia. Lisää kanaliemi ja valkoviini. Kaada pannun sisältö haudutuspataasi.

Laita kana/kanat rintapuoli alaspäin sipulipedin päälle haudutuspataan. Sulje kansi ja käynnistä asetuksilla LOW ja ajasta kypsennysajaksi 4 tuntia. Nyt voit lähteä esim perheesi kanssa hiihtämään tai vaikka puolisosi kanssa elokuviin :).

Laita kana/kanat rintapuoli alaspäin sipulipedin päälle haudutuspataan. Sulje kansi ja käynnistä asetuksilla LOW ja ajasta kypsennysajaksi 4-5 tuntia. Nyt voit lähteä esim perheesi kanssa hiihtämään tai vaikka puolisosi kanssa elokuviin :).

4-5 tunnin päästä kanat ovat kypsiä. Poista ne nyt padasta jäähtymään laakealle lautaselle.

4-5 tunnin päästä kanat ovat kypsiä. Poista ne nyt padasta jäähtymään laakealle lautaselle.

Tässä vaiheessa kauho kaikki ainekset padan pohjalta Vitamixiisi tai muuhun tehosekoittimeen. Tarkista suola ja aseta tarjolle :). Jos muuten suunnittelet tuon Vitamixin hankkimista niin käyttäessäsi Raakapuoti.fi:ssä alekoodia tyttikoro, saat 30€ alennusta tilauksestasi.

Maukas kastike kanalle

Maukas kastike kanalle

Tarjoile vaikkapa vihreän salaatin kanssa. Äläkä unohda sitä viiniä!

Tarjoile vaikkapa vihreän salaatin kanssa. Äläkä unohda sitä viiniä!

2 kommenttia artikkelissa “Haudutettua kananpoikaa (slow cooker)

  1. Huoli pois ystäväin, laki papereiden kysymiseen ei ulotu alkoon. Siellä vanhat säännöt vielä jylläävät:D

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: