Rapea siemenleipä

valmis leipäpala

Jookostakookosta-blogin Facebook-sivuilla ylittyi tänään 500 tykkääjän raja. Määrä on suurempi kuin ikinä villeimmissä kuvitelmissanikaan olisin voinut toivoa. Blogin vierailijamäärä hipoo jo seitsemää TUHATTA kävijää. Kaikki tämä reilussa viikossa. Lämmin kiitos ja kumarrus, olen otettu :).

Minulta on pyydetty helppoa korviketta leivälle. Itse teen paleotyyppisiä leipiä vain harvoin. Syystä, että sitten kun sitä on, sitä todellakin tulee syötyä liikaa. Meillä kuitenkin esim keittojen kanssa minä lapset haluavat leipää, ja tämän ohjeen mukainen leiväke on helppo, nopea ja vaivaton valmistaa. Lisäksi se on täysin gluteeniton, hiivaton, maidoton, kaiketon ja erittäin herkullinen.

Alkuperäisidea siemenleipään syntyi Hormonitasapaino-kurssilla Villa Mandalassa. Villa Mandalan kokki oli valmistanut herkullistakin herkullisempaa leipää. Tuossa leivässä oli käytetty auringonkukan- ja seesaminsiementen lisäksi kikherne- eli gram-jauhoa. Jos ruokavaliosi sisältää myös palkokasveja, suosittelen tuon kikhernejauhon käyttämistä (kurpitsansiementen sijaan), tuolloin leivän rakenne ja maku on vieläkin parempi.

leipätaikinakollaasiLeipätaikinan tekoon investoitava aika on noin 6,5 minuuttia.

Tarvitset:

  • 2,5dl auringonkukansiemeniä
  • 2,5dl kurpitsansiemeniä (tai esim mantelijauhoa tai kikhernejauhoa)
  • 2,5dl seesaminsiemeniä
  • 2,5dl vettä
  • suolaa

Laita uuni kuumenemaan kiertoilmalle 200°c. Jauha auringonkukan- ja kurpitsansiemenet monitoimikoneessa hienohkoksi jauhoksi. Kaada ne kulhoon ja lisää seesaminsiemenet, vesi ja suola. Sekoita hyvin ja levitä taikina ohueksi levyksi leivinpaperin päälle uunipellille. Paista uunissa keskitasolla noin 13-15min kunnes pinta on kaunis kullanvaalea.

Nautitaan hyvien täytteiden kanssa. Esimerkiksi naurettavan hyvä avokadomössö toimii loistavasti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: