Lohimurekepihvit

Isohkon perheen äitinä arvostan helppoja, nopeita ja maistuvia ruokia joita voi valmistaa kerralla enemmän. Plussaa myös jos kelpaavat perheen kriittisimmälle raadille eli lapsille.

Tänään tein lohimurekepihvejä. Kovin riittoisia nämä tosin eivät olleet, koska olivat liian hyviä. Annoksesta tuli 16 pihviä ja meidän suursyömärit (minä mukaan luettuna) tyhjensivät pannun noin kymmenessä minuutissa. No jäi niitä kolme, jotka piilotin äkkiä jääkaappiin ja otan itselleni evääksi töihin huomenna :) . Meitä oli syömässä 5 ihmistä ja annos meni kerralla. Jos kokkaat vain itsellesi, tee vain puolikas taikina.

Yksi erittäin hyödyllinen ohjeistus omalta äidiltäni on ollut kalan fileoiminen. Tänään ajatuksenani oli säästää rahaa ja ostin kokonaisen lohen. Tarkoitukseni oli fileoida kala ja keittää ruodosta liemi. Ja kuinkas sitten kävikään. Onnistuin tuhoamaan sekä fileet, että ruodon niin uskomattomaksi muussiksi, että olen onnellinen etteivät lapset olleet kotona. Olisivat varmasti pillahtaneet itkuun nähtyään äitinsä brutaalisti teurastamassa tuota eväkästä. Olen onnistunut tässä toimenpitseessä kiitettävästi lukemattomia kertoja, mutta nyt epäonnistuin täydellisesti :D. Onneksi kalan liha meni soseeksi muutenkin, eikä tämä zombie slaughter vaikuttanut makuun mitenkään. Lisäksi, käytän näköjään joka ruokalajissa mureke-sanaa väärin. No eipä tee tämäkään resepti poikkeusta siihen asiaan.

Tämä ruoka on gluteeniton, viljaton, maidoton, palkokasviton ja tarvittaessa myös munaton.

lohimurekekollaasi

Tarvitset:

 • 800g-1kg lohifile (myös muu kala käy, joskus laitan puolet esim seitiä ja puolet lohta jne.)
 • nippu tuoretta tilliä
 • pieni purjo tai muutama kevätsipulin varsi silputtuna
 • 1 luomusitruunan mehu
 • 1 punainen chilipalko siemenet poistettuna
 • 1tl suolaa
 • 1tl paprikajauhetta, vähän rouhittua mustapippuria
 • 1 valkosipulinkynsi
 • 2 rkl kalakastiketta
 • 1 muna
 • noin 0,5dl kookosmaitoa
 • 0,5dl kookosjauhoja
 • gheetä tai kookosöljyä paistamiseen

Pilko kala ja laita kaikki ainekset yleiskoneeseen ja aja seos sileäksi. Taikinasta saa tulla melko hienojakoista. Kuumenna valurautapannu ja lisää hieman paistorasvaa. Nostele lusikalla haluamasi kokoisia pihvejä paistumaan ja paista ne kauniin ruskeiksi molemmilta puolilta.

Itse söin pihvini tällä kertaa höyrytetyn parsakaalin ja avokadomössön kanssa.

Itse söin pihvini tällä kertaa höyrytetyn parsakaalin ja avokadomössön kanssa.

Kuvassa Kalle 5v:n lautasella pilkotun murekkeen lisäksi salaattia, venäläistä suolakurkkua, oliivia, punajuurihapankaalia ja luomukermaviilidippiä. Lautanen tyhjeni ennätysvauhtia!

Kuvassa Kalle 5v:n lautasella pilkotun murekkeen lisäksi salaattia, venäläistä suolakurkkua, oliivia, punajuurihapankaalia ja luomukermaviilidippiä. Lautanen tyhjeni ennätysvauhtia!

4 kommenttia artikkelissa “Lohimurekepihvit

 1. Ihanan kuuloinen resepti, kiitos! Rakastan kalamurekejuttuja 🙂 Meillä on ollut pelastuksena jo jonkin aikaa kasvispihvit, jotka on halpoja nopeita helppoja ja kelpaa hyvin jopa 1,5 vuotiaalle 🙂 (Papuja tai/ja linssejä pari tölkkiä,1-2 munaa, perunamuusijauhetta, maissijauhoa, porkkanaraastetta ja sipuli-tai purjosilppua, kala-ja soijakastiketta, seesamöljyä, valkosipuli-ja inkivääritahnaa ym. mausteita kuten nippu tuoretta korianteria….paistetaan pannulla…NAM)

 2. Tyhmä kysymys ehkä, mutta laitetaanko kala tehosekoittimeen/yleiskoneeseen raakana vai kypsänä?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: