Kookospaneroidut kanafileet

valmiit paneroidut kanat

”Aina” kanaa ruokana. Pakko keksiä jotain uutta. Sitten välähti: leivitys! Miten? Millä? Ettei pala, ettei tule liian kuivaa, että kelpaa lapsille. Kehittelin reseptin hevosenp*skaa lapioidessani tallihommia tehdessäni, joten lopputuloksesta ei voi tulla huono. No nämä onnistuivatkin taas täydellisesti :).

6-8 hengen annokseen Tarvitset:

  • 8 broilerin rintafileetä
  • Suolaa ja pippuria
  • 1 pieni luomusitruuna
  • 1dl kookosmaitoa
  • 3 rkl kookosjauhoja ja 3rkl mantelijauhoja + 1tl suolaa
  • kookosöljyä tai gheetä paistamiseen

leivityskollaasi

Levitä kanafileet leikkuulaudalle, purista sitruunasta mehua fileiden molemmille puolille. Ripottele suola ja pippuri niin ikään molemmin puolin fileitä. Kaada kookosmaitoa laidalliselle laakealle lautaselle. Sekoita toisella lautasella kookos- ja mantelijauhot sekä noin 1tl suolaa. Kasta kanafileet yksi kerrallaan ensin kookosmaitoon ja heti seuraavaksi jauholautaselle molemmin puolin. Siirrä odottamaan paistamista.

Kuumenna valurautapannu ja lisää paistorasva. Älä ylikuumenna pannua. Paista fileitä molemmin puolin niin, että pinta saa nätin värin. Mikäli fileet ovat suuria, voit laittaa ne paistinpannukäsittelyn jälkeen vielä 5-10 minuutiksi 150°c uuniin. Tarjoile välittömästi vaikkapa basilikamarinoitujen parsakaalien ja avokadomössön kanssa <3. Niin hyvää, etten kestä!

Myös lapsille kelpasi kaikkinensa, samoin miehelle :).

4 kommenttia artikkelissa “Kookospaneroidut kanafileet

  1. Nam! Mä kierittelen ihan vaan kanamunassa ja sitten kookoshiutaleissa ja paistoon. Jos oikein herkutellaan, niin tuore ananassiivu päälle 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: