Curry-kookos-kalkkunakeitto

Tässä näet painekattilan nupin, joka kohoaa kun paine kattilassa kasvaa.

Tässä näet painekattilan nupin, joka kohoaa kun paine kattilassa kasvaa.

Minulta nyt tuntuu aivan ”sattumalta” löytyvän mitä kummallisempia keittiövälineitä kaapin perukoilta. Näistä yksi on painekattila. Olen saanut painekattilan joskus monia vuosia sitten joulupukilta lahjaksi, enkä oikeastaan ole aiemmin keksinyt mitä sillä voisi ja kannattaisi tehdä. Painekattilan ehdoton etu on ruuan valmistumisen nopeus. Lisäksi sen avulla säästät energiaa.

Jos siis kaapistasi tällainen laitos löytyy niin ota se välittömästi hyötykäytöön :) . näitä saattaa löytyä myös kirpputoreilta edullisesti. Omani on ilmeisesti ostettu Lidlistä ja on siitä huolimatta/sen ansioista aivan laadukkaan oloinen peli ja toimii mainiosti induktioliedellä. Ja kuulemma kaikilla muillakin liesillä. Minun kattilani on tilavuudeltaan 6,5 litrainen.

Tänään kaivelin jääkaappini sisältöä ja totesin, että laitetaanpas vaihteeksi ruokaa ”nyhjää tyhjästä” -periaatteella. Kaapeistani löytyy lähes aina kattava repertuaari mausteita, aina jotain lihaa, juureksia, vihanneksia yms. Näistä lähtökohdista syntyi punaisella currytahnalla ja kookoksella maustettu kalkkuna-kasviskeitto. Lopputulos oli erittäin onnistunutta Kalle Approved-laatua, lapset jopa santsasivat. Keiton kanssa syötiin manteli-auringonkukkaleipää.

Huom! Mikäli valmistat keiton tavallisessa kattilassa, varaudu noin tunnin keittoaikaan.

Isoa keittoa varten tarvitset:

 • 2 pkt kalkkunan jauhelihaa á 400g
 • 1 sipuli
 • 4 kynttä valkosipulia
 • gheetä
 • 2 reilua ruokalusikallista punaista currytahnaa eli Red Curry pastea (esim Santa Maria)
 •  5 porkkanaa
 • 4 sellerin vartta
 • 1/2 valkokaali
 • 2 kanaliemikuutiota (luomu)
 • 2 rkl kalakastiketta
 • suolaa
 • 2 laakerinlehteä
 • 2dl tetra kookosmaitoa
 • 1,5 litraa vettä

jauhelihakeittokollaasiPilko kaikki vihannekset. Minä käytin mandoliinia. Kuumenna ghee kattilassa ja ruskista jauhelihat sipulien kanssa, lusikoi joukkoon currytahna. Lisää muut vihannekset ja kuullota niitäkin hetki. Murenna sekaan liemikuutiot ja lisää suolaa, heitä sekaan laakerinlehdet. Kaada joukkoon kookosmaito ja vesi. Painekattila saa täyttyä vain 2/3 täyteen.

Sulje ja lukitse painekattilan kansi huolellisesti. Kuumenna kattilaa niin, että paineesta ilmoittava nuppi osoittaa paineen olevan korkean. Jos kattilassa on liian paljon painetta, ainakin oma laitokseni alkaa viheltää. Säätele lieden tehokkuutta paineen mukaan ja pidä paine korkealla noin 30 minuutin ajan. Voit valmistaa manteli-auringonkukkaleivän kypsymistä odotellessasi.

Kun kypsymisaika on täynnä, sammuta liesi ja anna paineen tasaantua kattilassa hiljaksiin. Vasta kun paine on laskenut, voit päästää venttiilistä painetta pois varovasti. Kun paine on suhissut kokonaan pois, avaa kansi, tarkista keitosta suola ja tarjoile.

valmis kalkkunakeitto

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: