Palsternakkasipsit

palsternakkasipsit

 

Minäpä se teen sipsejä nykyään lähes mistä tahansa :). Tänään sai luvan olla palsternakkaperjantai, joten sipseiksi päätyi yksi yksinäinen palsternakka. Näiden sipsien valmistaminen on helppoa ja yksinkertaista.

Tarvitset:

  • n.200g palsternakkaa
  • 2rkl sulaa kookosöljyä tai gheetä
  • loraus vaaleata balsamicoa
  • suolaa

Laita uuni lämpiämään 150-170°c. Kuori palsternakka ja viipaloi se ohuiksi siivuiksi monitoimikoneen ohuimmalla viipalointiterällä tai vaikkapa juustohöylällä ja kaada viipaleet sekoituskulhoon. Lusikoi sekaan sula rasva ja etikka, ripottele suolaa maun mukaan.

Paista viipaleita uunissa noin 20-25min tai niin kauan, että sipsien väri muuttuu kullanruskeaksi. Ota viipaleet uunista ja anna jäähtyä ja kuivahtaa hetki. Lopputuloksena pitäisi olla rapeita sipsejä. Jos sipsit jäävät lötköiksi, paista niitä kauemmin.

 

Palsternakkaviipaleet menossa uuniin.

Palsternakkaviipaleet menossa uuniin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: