Luolanaisen avokadopasta

Ihanat kiehkurat.

Ihanat kiehkurat.

Blogistanissa on ollut hieman hiljaisempaa kuin yleensä. Ja sehän johtuu puhtaasti siitä, että keittiössämme on juuri meneillään pientä pintaremonttia, eikä siellä ole tilaa tehdä oikeastaan yhtään mitään. Toivotaan, että kyökkini kasvojen kohotus valmistuu aivan tuota pikaa ja pääsen normaaliin ruuanlaittorytmiin. Myös kuvat ovat todellakin lähikuvia ruuista, koska ympäristö näyttää kammottavalta :D. Ei auta vaikka miten laitettiin 8 vuotta sitten valkeata Pukkilan mosaiikkia, jos se on nyt aivan tomaatti- ja rasvaroiskeiden pilaamaa.

Ennen ja toivottavasti jälkeen.

Ennen ja toivottavasti jälkeen.

Ei se ole kuulemma ruokabloggari eikä mikään jos ei kirjoita yhtään artikkelia avokadopastasta. En ymmärtänyt ollenkaan koko vouhotusta, että mistä ihmeestä ne puhuvat. Mutta nyt ymmärrän. Niin hyvää. NIIN hyvää. Meinasi mennä kieli mukana jne.

Tämä minun versioni ei ole pastaa nähnytkään, mutta ei anneta sen häiritä. Käytin sen sijaan sekaversiota spagettiporkkanasta (ilman yrttejä) ja kesäkurpitsaspagetista. En voinut myöskään vatustaa ajatusta parmesaanista, joten käytin sitä tänään surutta. Jos ruokavaliosi ei kestä maitotuotteita, jätä se tästä ohjeesta pois kokonaan.

(Avokadopastan alkuperäinen resepti löytyy Hanna Gullichsenin Chicling-blogista. Reseptin löytää myös Alexander ja Hanna Gullichsenin Safkaa-keittokirjasta.)

Valmista ensin avokadokastike. Neljän-viiden hengen annokseen tarvitset:

 • 1 kynsi valkosipulia
 • ½ chiliä (poista siemenet)
 • 1 limen mehu
 • 2-3 kypsää avokadoa
 • suolaa
 • mustapippuria
 • loraus oliiviöljyä
 • kourallinen basilikaa
 • 1 dl raastettua parmesaania

avocadoliemi

Poista chilistä siemenet ja pilko se pieneksi kuutioksi, purista valkosipuli, silppua basilika ja lisää kaikki nämä ainekset kulhoon. Lorauta kulhoon oliiviöljyä, purista sekaan lime, ripottele riittävästi suolaa ja jauha mukaan pippuria. Raasta parmesaani jos sitä lisäät ja sekoita sekin. Puolita avokadot ja poista niistä kivet. Kuutio avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon. Sekoita kaikki ainekset ja ala valmistella spagettikasviksia.

Kasviksiin tarvitset:

 • 2 kesäkurpitsaa
 • 2 porkkanaa
 • gheetä paistamiseen

Suikaloi kasvikset kuorimaveitsellä. Kuumenna ghee valurautapannussa ja lisää kasvikset pannullle. Kääntele kasviksi vain noin 1-2 minuuttia. Älä ylikypsennä! Vihanneksiin pitää jäädä rapea rakenne.

kääntely

Nostele paistetut vihannekset avokadokastikkeeseen ja sekoita huolellisesti. Tarjoile välittömästi!

Meillä tätä syötiin tänään marinoidun kalkkunan kanssa. Enjoy!

Valmista!

Valmista!

3 kommenttia artikkelissa “Luolanaisen avokadopasta

 1. Järrrkyttävän himoittavan näköistä sapuskaa 😀 Ihana blogi sulla, tykkään tyylistäsi kirjoitella 🙂 Ja reseptejä on monipuolisesti, niitä helppoja ja nopeitakin 🙂 Huippua että jaksat niin usein päivitellä 🙂

  • Voi kaunis kiitos kommentistasi :). Pyrin päivittelemään sitä mukaa kun keksin uusia ruokia. Jäävät paremmin itsellekin mieleen 🙂

 2. Paluuviite: Avokadopasta goes paleo | PALEOKEITTIÖ

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: