Pääsiäistipua ja vihanneksia (slow cooker)

Toinen pyörtyi keittiöveitsen näkemisestä.

Toinen pyörtyi keittiöveitsen näkemisestä.

Hauskaa pääsiäistä kaikille! Tai ei kai sen hauskaa pidä olla, mutta kuitenkin. Tein eilen päivälliseksi luomukananpoikaa ja vihanneksia, kypsensin ruuan haudutuspadassa. Voit hyvin valmistaa tämän myös uunissa, silloin kypsennysaika on huomattavasti lyhempi.

Prisman pakastealtaasta löytyi Pajuniemen luomukananpoikaa oikein sopuhintaan. Näillä kavereilla on painoa noin kilo/nuppi (nuppi tosin jo poistettu). Mikäli teet näistä luomuisista kanoista niin kannattaa huomioida, että kanat ovat aika laihoja ja lihaa syötäväksi asti kohtalaisen vähän.

Noin viiden hengen annokseen tarvitset:

  • 2 luomukananpoikaa á 1kg
  • oliiviöljyä
  • suolaa, paprikajauhetta, yrttimausteseosta, sitruunapippuria
  • 1 iso luomusitruuna
  • 5 porkkanaa
  • kokonainen valkosipuli
  • muutama sellerinvarsi
  • 2 sipulia
  • balsamicoa
Kananpojat maustettuina.

Kananpojat maustettuina.

Voit maustaa sulaneet kananpojat jo edellisenä iltana tai sitten juuri ennen pataan laittoa, niin kuin minä tein. Sivele kanat oliiviöljyllä ja purista halkaistusta sitruunasta pinnalle hieman sitruunamehua. Ripottele runsaasti suolaa, yrttimaustetta, paprikajauhetta ja sitruunapippuria. Niin brutaalilta kuin se kuulostaakin, seuraavaksi työnnä puolikkaat sitruunat kanojen pyllyistä sisään. (Voiko tätä enää nätimmin sanoa?)

Vihannekset

Kuori ja pilko vihannekset ja sipulit rouheiksi palasiksi, valkosipulit saavat jäädä kokonaisiksi. Lisää kulhoon vihannesten sekaan pieni loraus oliiviöljyä, hieman balsamicoa, suolaa ja muita lempparimausteitasi. Nopeuttaaksesi kypsennystä, voit käyttää vihannekset vielä valurautapannun kautta.

Kaada vihannekset haudutuspadan pohjalle ja asettele kanat vihannespedin päälle. Sulje kansi ja kypsennä High-toiminnolla noin 4 tuntia. (En huomannut low ja high -toiminnoilla olevan suurtakaan merkitystä kypsennysajassa…)

kana-kasvisannos

Vielä kun perkaat tähteiksi jääneet kanat ja vihannekset jääkaappiin, saat niistä tehtyä kätevästi ”pyttipannua” kun pilkot aineksia vähän pienemmäksi ja paistat pannulla.

PS: Hyvää aprillipäivää, ei kannata mennä jekkuun. Tämä resepti ei kuitenkaan ollut jekku.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: