Täytetyt portobellosienet

valmiit portobellot

Hirvittävää kiirettä on pitänyt työ- ja kotirintamalla ja blogin kirjoittamiselle on jäänyt aivan luvattoman vähän aikaa viime päivinä. Hyvä kun olen saanut tämän kotipopulaation ruokittua edes jotenkin järkevällä tavalla :). Mutta ilokseni kerron, että blogin suosio on yllättänyt minut ihan todella! Lukuklikkauksia on nyt maaliskuun alun jälkeen kertynyt reilusti yli 30.000kpl ja FB-tykkääjiä on tällä hetkellä tasan 699 :). Kiitos, kiitos, kiitos!

Tänään kävimme pikapikaa kaupoilla ja silmiini osui sienihyllyllä nämä mainiot portobellot. Mmmmmm. Täytettyjä sieniä. Isoin haaste tässä ruuassa on löytää riittävän isoja sieniä kaupasta. Sienet kutistuvat jonkin verran uunissa esikypsennyksen aikana.

Täytteeksi valitsin sattumanvaraisesti pekonia ja jauhelihaa. Hyvää tuli!

Neljän hengen annokseen tarvitset:

 • 8 kpl niin suurta portobellosientä kuin kaupasta löytyy
 • 3rkl oliiviöljyä
 • 1rkl viinietikkaa
 • suolaa
 • 1 valkosipulinkynsi

portobellot

Laita uuni kuumenemaan 175°c ja vuoraa uunipelti alumiinifoliolla. Poista sienistä kanta ja raaputa lusikalla heltat pois (laita talteen täytettä varten). Viillä varmuuden vuoksi lakkien selkämykseen risti terävällä keittiöveitsellä, ettei lakit repeile uunissa. Sekoita pienessä kulhossa öljy, etikka ja valkosipuli. Sivele sudilla liemi lakkien molemmille puolille. Ripottele suolaa myös molemmin puolin.

Laita lakit uuniin keskitasolle n.15min ja käännä ne ylösalaisin esikypsennyksen puolivälissä.

Valmista täyte lakkien kypsyessä:

 • pieni loraus oliiviöljyä
 • 1 sipuli
 • 1pkt luomupekonia
 • 300-400g jauhelihaa
 • sienistä jääneet jalat ja heltat
 • 100g baby-pinaattia
 • suolaa
 • 1 valkosipulinkynsi

sipulit ja pekoni

Kuori ja pilko sipuli hienoksi ja viipaloi samalla pekonit. Silppua sienen jalat, huuhtele pinaatit ja jätä ne odottelemaan hetkeksi. Kuumenna oliiviöljy ja lisää sipulit ja pekonit  pannulle. Paista niitä niin kauan, että sipulit pehmenevät ja pekonista tulee rapeata. Lisää jauheliha pannulle, purista sekaan valkosipuli ja ripottele päälle suolaa, paista kypsäksi. Lopuksi nostele sekaan pinaatit ja paista vielä sen aikaa, että pinaatit menevät kasaan.

Ota sienet uunista, nosta uunin lämpötilaa noin 200°c:een ja täytä sienet. Jos täytettä on paljon liikaa, voit täyttää esim pienet paprikat tuolla ja laittaa ne uuniin kypsymään sienien kanssa. Paista noin 10-15min riippuen uunisi tehokkuudesta.

Rohkeat leikkaavat sienien päälle siivun vuohenjuustoa ennen uuniin laittamista 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: