Pinaattitortillat (viljaton ja munaton)

Huomaa myös uusi kukkalautanen <3

Huomaa myös uusi kukkalautanen ❤

Tämä viikonloppu on mennyt erittäin hyvin putkeen näiden erikoisempien herkkuruokien osalta. Vieläkin mielessä eiliset sushit. Tänään koekeittiöön päätyi viljattomat pinaattitortillat, joiden alkuperäisen ohjeen varastin täältä. Jonkun verran muokkasin ohjetta ja muunsin teille nuo mittayksiköt deseiksi. Mutta kunniaa tästä ideasta en kyllä itselleni ota :).

Sellainen varoituksen sananen näistä lätyistä, että niissä on aivan järjetön homma. Taikinan prosessoinnissa oli käydä monitoimikoneelle huonosti ja kaulitsemisessa meinaa mennä hermot, ikä ja terveys, hauiskin kasvoi entisestään! Paistamiseenkin menee tosi kauan aikaa. Onko lopputulos sitten kaiken vaivan arvoinen? Kyllä! Ehdottomasti! Oli hyvää ja teen toistekin.

Enkä voi mitenkään käsittää, miten reseptin kehittäjä on onnistunut saamaan tuosta taikinamäärästä jopa 16kpl vielä suurempia lättyjä mitä minä tein. Minä sain tästä aikaan 13 tortillaa, jokainen halkaisijaltaan 16cm. Toinen käsittämätön juttu on, että miten tuo alkuperäinen sai lätyistä niin vihreitä? Jotain geenipinaattia ilmeisesti. Tai elintarvikeväriä?

tortillat2

Aloitetaanpa. 13 tortillaan tarvitset:

Kuumenna vesi ja sekoita  siihen psylliumit TAI guarkumi. Minä käytin guarkumia, koska kaapista ei löytynyt kokonaisia psyllium huskeja. (Tiedän, guarkumi ei varsinaisesti kuulu paleoon) Hyvin onnistui näinkin. Kaada geeliytynyt seos monitoimikoneeseen ja sekoita keskenään:

Heitä nyt pinaatit monitoimikoneeseen, sulje kansi ja käynnistä. Lisää koneen käydessä jauhoiset aineet. Luultavasti koneesi hyytyy jossain vaiheessa, jolloin sammuta kone ja vaivaa taikina käsin loppuun.

Muotoile taikinasta pötkö ja jaa se 12 yhtä suureen osaan. Kaulitse taikinat ohuiksi pyörylöiksi esim. kahden leivinpaperin välissä tai silikonista leivonta-alustaa vasten ja leivinpaperi taikinan ja kaulimen välissä. Itse muotoilin näistä pyöreitä sopivan kokoisen purkin kannen avulla. Leikkaa siis ylimääräiset reunat pois ja muodosta niistä vielä se 13. pallo.

Kuumenna valurautapannu ja lisää hiukan kookosöljyä tai gheetä. Paista molemmin puolin noin 1min/puoli tai niin, että pinta näyttää paistuneelta.

tortillat1Tortillat ovat hieman jäykkiä. Ne kannattaa tarjota esim quesadillan tapaan, eli lätty täytetään ja toinen lätty asennetaan siihen päälle. Tai niin kuin minä tein, että täytin ja rullasin vain kertaalleen ja kiinnitin rullan hammastikulla kiinni.

täytetty tortilla2

 

Minä tarjosin näitä tänään tietysti avokadomössön, broiler-tomaattikastikkeen (paista kanat ja lisää tomaattikastike), salaatin, kurkun ja suolakurkkujen kanssa. Oivallinen tarjoiluehdotus lähestyvään vappuaattoon.

täytetty tortilla1

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: