Lohi-parsasalaatti wasabikastikkeella

Lohi-parsasalaatti

 

Juteltiin eilen ystäväni Mian kanssa siitä mielikuvasta, minkä jookostakookosta-blogista saa noin ruuanlaiton suhteen. Mian sanoin vaikuttaa siltä, että laitan ruokaa aina hyvällä fiiliksellä laulellen, vihellen ja liihotellen ilmassa leijuen paikasta toiseen. Essu vaan viuhuu ja hymyilen kaikille, lapsetkin ovat kilttejä ja kauniita. Keittiössäni on siistiä, seesteistä ja kaikki oikein hyvässä järjestyksessä. Niin VÄÄRIN kuviteltu. Yleensä on hurja kiire, kirosanat(kin) sinkoilevat ja sotku on aikamoinen. Anteeksi jos pilasin illuusionne. Lapset sentään ovat kauniita :D. Nytpä tiedätte tämänkin.

Asiaan. Gullichenien Safkaa-keittokirja on aivan älyttömän hyvä. Suosittelen hankkimaan hetimiten, sieltä löytyy mainioita ja helpohkoja reseptejä jokaisen keittiöön. Mikäli ruokavaliosi on lähes kaiketon, saa resepteistä useimmiten muokattua itsellesi sopivan version. Tämänpäiväinen pöperöni oli juuri tuosta kirjasta ja alkuperäisen reseptin nimi on Lohi-avokadosalaatti wasabikastikkeella. Minulla ei ollut avokadoja (eikä autoa/fillaria millä lähteä kauppaan) ja parsaa sattui jääkaapissa olemaan, joten korvasin avokadot tankoparsalla. Muutenkin muokkasin salaattiohjetta sellaiseksi minkä näillä aineksilla pystyin valmistamaan. Pariloitu lohi ja wasabikastike olivat kerrassaan järkyttävän herkullisia!  Salaatti ja parsa tuovat annokseen raikkautta.

Ohje ei ole todellisuudessa yhtään niin työläs ja hankala miltä se alkuun vaikuttaa. Minulta taisi mennä kaikkineen aikaa kokonaisuudessaan noin 30min.

Ja sitä reseptiä:

 • Valmista ensin tankoparsat TÄMÄN ohjeen mukaisesti.
 • Ja paahdetut siemenet TÄMÄN ohjeen mukaan.
Wasabikastike

Wasabikastike

Wasabikastikkeeseen tarvitset:

 • 1 tuubi wasabia (n.45g)
 • 1/2 sitruunan mehu
 • 1/2 tl suolaa
 • 1dl oliiviöljyä (alkup.ohjeessa rypsiöljy, mutta koska en käytä rypsiöljyä, vaihdoin lennosta oliiviöljyyn)

Sekoita kulhossa wasabi, sitruunamehu ja suola. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Valmis!

Noin viiden hengen salaattia varten tarvitset:

 • 1 ruukku lehti-, romaine- tai tammenlehtisalaattia
 • 1 suuri porkkana
 • 1 kurkku
 • 3 kevätsipulinvartta
 • 2-3 rkl riisiviinietikkaa
 • suolaa ja pippuria
 • Garilastuja (sushi-inkivääri)

Revi salaatti kulhoon. Vuole kurkusta (jätä siemenydin käyttämättä tähän) ja kuoritusta porkkanasta ohuita lastuja hyvällä kuorimaveitsellä. Pilko kevätsipulinvarret ja lisää ne salaatin joukkoon. Mausta riisiviinietikalla, suolalla ja pippurilla. Heitä sekaan muutamia garisuikaleita maun mukaan. 

Pariloitua lohta varten tarvitset:

 • lohta noin 125-200g/syöjä
 • suolaa
 • valurautainen paistinpannu

Viipaloi lohi noin 1,5cm vahvuisiksi siivuiksi. Minä jätin nahkat pintaan kun lapset jostain kumman syystä rakastavat paistettua kalannahkaa… Kuumenna valurautapannu savuavan kuumaksi ja heittele pannulle hieman karkeampaa suolaa. Paista noin 1min/puoli.

Kokoa salaatti annoksiksi: nosta keko salaattia lautasella ja lisää ruokalusikallinen paahdettuja siemeniä salaatin päälle. Valuta ruokalusikallinen wasabikastiketta salaatin ja siementen sekaan. Nostele parsat ja lohetkin lautaselle. Valmis!

 

3 kommenttia artikkelissa “Lohi-parsasalaatti wasabikastikkeella

 1. Oliskohan sulla Tytti joskus aika kirjoittaa sellainen keittiön must-have-ainesosalista? Esim. nämä riisiviinietikat, sushi-inkiväärit, tapiocat yms. ei meillä ainakaan kuulu ihan arkipäivän ruoanlaittoon. Viimeks teillä ollessani hämmennyin esimerkiksi siitä että en ole koskaan älynnyt että ruuissa pitäis olla sitä happoakin 😀 Ts. en ole koskaan osannut käyttää esim. omenaviinietikkaa missään. Tokihan noi normiruoka-aineet löytyy kaapista, mutta nämä kaikki höysteet ja muut? Mitä kaikkea sulla siis löytyy kaapista noiden osalta?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: