Banaanimuffinssit

Banaanimuffinssi

Nämä muffinssit ovat varmasti tosi hyviä jos vaan noudattaa annettuja ohjeita. Toisin kuin minä, joka jätin epähuomiossa puolet jauhoista laittamatta. Hyvä. No ihan hyvää banaanimössöä tämä silti oli :). Tekevälle sattuu, rapatessa roiskuu ja mitä näitä nyt on.

Mutta mikä tärkeintä, lapset tykkäsivät ihan todella! Minä sain yhden ja lapset söivät loput.

Sain Kaisalta Lontoon tuliaisina aivan superhyvän Lee Holmesin tekemän keittokirjan Super Charged Food. Siinä on kaikki ohjeet gluteenittomia, maidottomia, vehnättömiä, hiivattomia ja sokerittomia. Voitte arvata, että tulen kokkailemaan teidän iloksenne tuosta kirjasta monia ohjeita. Ohjeet ovat helppoja ja kirjassa on paljon kauniita kuvia. Me likes! Koitan jatkossa lukea ohjeet oikein!

Super charged food

Noin 12 muffinssiin tarvitset:

  • 200g eli noin 5dl mantelijauhoja
  • 1/4 teelusikallista ruokasoodaa
  • 1/2 teelusikallista leivinjauhetta
  • 1 rkl arrowjuuri– tai tapiocajauhoa
  • 3 luomukananmunaa
  • 3 banaania
  • 3 rkl kookosöljyä (ohjeessa oli viinirypäleensiemenöljy, mutta eihän minulla sellaista ole)
  • 3rkl kookosmaitoa
  • 6 tippaa steviaa (laitoin 12)

Kuumenna uuni 180°c ja asettele 12 muffinssivuokaa pellille. Käytin sellaisia silikonisia muffinssivuokia. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Sulata kookosöljy. Kuori ja muussaa banaanit haarukalla soseeksi. Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella noin minuutin ajan. Lisää vaahtoon banaani, öljy, kookosmaito, stevia ja kuivat aineet koko ajan sekoittaen. Lusikoi seos muffinssivuokiin ja paista noin 15min uuunin keskiosassa.

Anna jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua. Seuraavan kerran laitan sekaan myös hieman kanelia ja kardemummaa 🙂

7 kommenttia artikkelissa “Banaanimuffinssit

  1. Jee iso tykkäys mantelijauhoreseptille! Ostin taas puoli kiloa mantelijauhoa kun en suostu luovuttamaan macaronsien kanssa vaikka ne kyllä vetelee mua turpaan kymmenen nolla tähän mennessä. Siinä vaiheessa kun lusikka lentää nurkaan ja hanskat tiskiin ja macaronsit alkaa ketuttaa liikaa (mikä tapahtuu ehkä 2 seuraavan yrityksen jälkeen) on aina hyvä olla varalla reseptejä, joihin voi loput mantelijauhot upottaa 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: