BBQ-kastike kanalle ja lihalle

Kreetan loma

 

Terveisiä ihanalta lomalta! Olette ehkä huomanneet, etten ole blogitellut mitään pariin viikkoon. Syynä siis hyvin ansaittu viikon mittainen loma ja all inclusive Kreetan matka ja sen jälkeinen täyttäkin täydempi työkalenteri. Olen vakaasti sitä mieltä, että loman jälkeen pitäisi olla lakisääteinen lomaltapaluuloma. Yllä oleva kuvakollaasi kertoo loman tärkeimmän sisällön; aurinkoa, ruokaa, uimista, viiniä, ruokaa, viiniä, ruokaa, juomaa, ruokaa, juomaa, aurinkoa, hassuttelua ja ruokaa :). Olin reissussa vanhimman tyttäreni sekä ystäväperheemme äiti-tytär-yhdistelmän kanssa. Suosittelen muillekin! Vaikka mahdollisuudet niin kutsuttuun megaperseilyyn olivat ilmeiset, perseilin vain sillä tavalla keskivahvasti, eikä lomakiloja tullut kuin noin sata. Kaikesta huolimatta pystyin helposti pitämään ruokavalioini gluteenittomana kohtalaisen helposti.

Loman jälkeen kiireen lisäksi minulla on ollut totaalinen blokki reseptien kehittämisessä. Päätin lopettaa mörköilyn ja tekaisin tänä aamuna maukkaan grillauskastikkeen lihalle ja kanalle.

Kastikeainekset näkyvät tässä:

BBQ-ainekset

 

Noin 6dl BBQ-kastikeannokseen tarvitset:

  • 1,5dl Texas Pete hot saucea
  • 1dl omenamehua
  • 200g tomaattipyrettä
  • 1dl oliiviöljyä
  • 0,5dl viinietikkaa
  • 2rkl juoksevaa hunajaa
  • 1 kanaliemikuutio (luomu)
  • 2 tl valkosipulijauhetta
  • suolaa

Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja aja sileäksi seokseksi. Voit marinoida lihoja/kanoja esim yön yli tai sivellä kastiketta lihalle siinä grillatessasi. (Huom, jos välttelet sokeria, jätä hunaja pois aineksista.) Kastike on jonkin verran tulista, että perheen pienimmille mahdollisesti jotain muuta :).

 

BBQ-kastike

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: