Kana-kasvispata

Kana-kasvispata

 

Joskus muinoin tuli ostettua oranssissa esanssimönjässä uivaa broilerisuikaletta kohtuullisen usein. Aiettä oli mukamas hyvää silloin kun ei paremmasta tiennyt. Suikaleet jäivät hyllyyn sittemmin, kunnes olen tajunnut, että on aivan eri asia ostaa kaikki lihat maustamattomina ja maustaa ne itse. Myös broilerin filesuikaleista saa siis aivan syötävää ruokaa :D.

Tämä ruoka valmistui noin 15 minuutissa ja jälleen asenteena ”läiski pannulle kaikkea mitä kaapista löytyy”. Ja voi kuulkaa kun oli hyvää!

Viiden hengen annokseen tarvitset:

 • korkealaitainen pata
 • 1pkt luomupekonia
 • 700g broilerin filesuikaleita
 • 1 punainen suippopaprika
 • 1 kesäkurpitsa
 • 1 keskikokoinen varhaiskaali
 • 3 vartta kevätsipulia
 • 3 valkosipulinkynttä
 • 2tl kurkumaa
 • 1 sitruuna
 • 2dl kookosmaitoa
 • 2 rkl kalakastiketta
 • 1rkl juoksevaa hunajaa
 • suolaa

Pilko ensin kaikki vihannekset ohuehkoksi suikaleeksi ja siirrä sivuun odottamaan. Suikaloi pekoni ja laita se padan pohjalle. (Et välttämättä tarvitse paistorasvaa, koska pekonista irtoaa rasvaa paljon.) Paista pekonit rapeaksi. Lisää broilersuikaleet joukkoon ja kypsennä. Heitä sekaan kalakastike, kurkuma ja puristetut valkosipulit, suikaloitu paprika ja kesäkurpitsa. Hämmennä hetki. Nostele kaalit pataan ja sekoita. Kaada pataan kookosmaito ja purista sekaan myös sitruunamehu. Keittele noin 5min tai kunnes vihannekset ovat riittävän pehmeitä. Tarkista suola ja lisää viimeisenä silputut kevätsipulinvarret. Tarjoile heti!

2 kommenttia artikkelissa “Kana-kasvispata

 1. Tein tätä, tosin ”mitä kaapista löytyy” -versiona. Maustamispuoli piti säheltää uusiksi melkein kokonaan kun minulta puuttuivat sitruuna ja kalakastike. Ne kyllä korvautuivat ihan hyvin limenlehdillä ja soija/lihaliemi sekoituksella. Pekoni jäi pois kun sitä ei sattunut olemaan mutta hyvää tuli silti!

  Ylipäätään ohjeesi ovat olleet hyviä, ja erityisesti olen ollut tyytyväinen maustamispuoleen. Monissa ruokaohjeissa mausteita on todella vähän eivätkä ne välttämättä oikein tue toisiaan ja ruoat jäävät ilman omaa (ei aina niin toimivaa) lisämaustamista jotenkin vetisen makuisiksi. Nyt ei ole ollut todellakaan niitä ongelmia, kiitos! 🙂 Tässäkin ohjeessa on huomattu yhdistellä eri perusmakuja, jolloin lopputulos on sellainen että saa oikein maiskuttaa ja makustella.

  • Kiitos kommentistasi! Kiva kuulla, että olen onnistunut maustamispuolessa mukavasti :). Se taitaakin olla se haastavin osuus ruuanlaitossa :).
   Tosiaankin, ruuanlaitossa soveltaminen on enemmän kuin sallittua!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: