Hölskytyskurkut

hölskytyskurkut

 

Vanhempi tyttäreni on nyt viimeisen kuukauden hokenut joka päivä, että tehdään äiti hölskytyskurkkuja. Johon minä, että joo joo. No today was the day. Ohje oli suoraan muunnellen anoppilasta, jossa tyttö oli mummin kanssa valmistanut kurkkuja. Myös minä olen niitä syönyt aiemmin ja erittäin hyviä ovat joka kerta.

Meillä oli näitä tänään lisäkkeenä ruualla ja annos riitti meille viidelle hyvin. Itse valmistukseen menee maksimissaan 5 min, mutta kurkut saavat tekeentyä jääkaapissa 1h-1pv. Meillä ehti tekeentyä tasan 4 minuuttia ja silti olivat oikein maukkaita.

Kannellisen kulhon lisäksi tarvitset:

  • 1 iso luomukurkku
  • puolet isosta tillipuntista
  • suolaa
  • 1-2 rkl kookossokeria
  • 3rkl luomuomenaviinietikkaa

Viipaloi kurkut juustohöylällä ja lado niitä ohut kerros kulhon pohjalle. Rouhi kevyesti suolaa  ja ripottele pari hyppysellistä kookossokeria kurkkujen päälle. Lado seuraava kerros kurkkuja toista suolaaminen ja sokerointi. Jatka, kunnes kurkut ovat kaikki kulhossa. Silppua tilli ja heitä ne kulhoon kurkkujen sekaan. Mittaa joukkoon myös etikka. Sulje kansi ja laita lapsesi tai naapurisi hölskyttämään kurkkuja niin maan perusteellisesti, että kaikki huolella latomasi ainekset menevät totaalisesti sekaisin. Siirrä jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Jos olisimme noudattaneet ohjeita orjallisesti, olisi sokerin pitänyt olla tavallista. Ja etikka olisi pitänyt lisätä vasta hölskytyksen jälkeen. Oh well. Ensi kerralla viipaloin kurkut, heitän kaikki ainekset perään ja hölskytän ite. En vieläkään tajua mikä juju tuossa latomistouhussa on kun sekaisin ne menevät joka tapauksessa :D.

Tämä ruokalaji saa myös 5v Kallelta täydellisen hyväksynnän. ”Hölskytyskurrrrrrkkkuja, nää on NIIIIN hyviä.”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: