Viikonlopun lihapata (slow cooker)

Lihapata

Joskus muinoin vuonna 2008 kuopuksemme ollessa vauva, matkustimme Italiaan Todiin tapaamaan sinne hetkeksi muuttanutta ystäväperhettämme. Seuran ja viinin lisäksi ruoka tuolla seudulla oli aivan käsittämättömän hyvää. Eräänä päivänä tuolla sain lounaalla syötäväkseni parasta lihapataa minkä kaltaista en ollut kuunaan aiemmin enkä sen jälkeen maistanut. Paitsi eilen. Olen miettinyt pääni puhki miten tuo murea liha oli saatu niin ihanaksi. Mausteet eivät tässä omassa versiossa 100% varmuudella olleet samoja alkuunkaan, mutta maku meni tosi lähelle ja koostumus oli täydellisen murea.

Valmistusvälineinä tässä lihapadassa leikkuulaudan ja veitsen lisäksi valurautapannu ja Slow Cooker. Aktiivinen valmistusaika on noin 20min, kokonaisuudessaan pata sai hautua noin 8 tuntia matalalla lämmöllä. Uskoisin, että onnistuu hyvin kannellisessa savipadassa uunissa noin 120°c lämmössä. Pataa kannattaa valmistaa isompi määrä kerralla sillä maku vain paranee levättyään jääkaapissa seuraavaan päivään.

Tarvitset:

 • öljyä, voita tai gheetä paistamiseen
 • noin 2kg luomunaudan sisäpaisti (mikä tahansa osa käy)
 • 3 sipulia
 • 1 kokonainen valkosipuli
 • 2-3dl paseerattua tomaattia
 • 2dl vettä
 • 10 maustepippuria
 • 0,5tl chilijauhetta
 • 2 laakerinlehteä
 • suolaa
 • yrttejä mikäli haluat (itse en laittanut mitään yrttejä)

Kuutioi liha, kuori ja silppua sipulit ja valkosipulit. Lisää pannulle rasva ja paista lihakuutioista pinnat kiinni ja ruskista hieman sipulin ja valkosipulin kanssa. Lisää lihojen sekaan suola ja paseerattu tomaatti. Jos lihaa on paljon, kannattaa paistella nämä kahdessa tai kolmessa erässä. Kippaa pannun sisältö slow cookeriin tai uunipataan. Huuhtele pannu vesitilkalla ja kaada nekin haudutusastiaan (kaikki maut talteen). Heitä joukkoon pippurit ja laakerinlehdet ja sekoita. Sulje kansi, aseta keitin LOW-asennolle ja ajasta 8 tuntia aikaa.

Meillä syötiin tätä lihapataa yrttiporkkanoiden ja keitetyn riisin kanssa. Jopa lapsistamme nirsoin triplasantsasi oman annoksensa ja kehui miten nyt kyllä äiti on onnistunut :D.

Niin muuten! Mikäli muistatte Kallen kalaseikkailun niin eräiden sattumusten (kiitos asianosaisille :)) kautta blogiposti oli päätynyt Rovion sisäiseen chatiin ja sieltä otettiin meihin yhteyttä ja onniteltiin Kallea upeasta kalasaaliista :). Kiitos Rovio, Kalle oli aivan mielettömän iloinen saadessaan kotiovelle DHL:n toimittaman paketin. Kallesta on kesän aikana tullut ihan oikea kalamies! Sellaista saalista, että moni ammattikalastaja olisi kateellinen.

Kalle ja angry birdsit

2 kommenttia artikkelissa “Viikonlopun lihapata (slow cooker)

  • Aika maltillinen määrä tuossa ajassa, helposti tulisi tuo 6kg kuukaudessa niillä pöperöillä 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: