Palsternakka-punajuuri-vuohenjuustovuoka

Kukkuu!

Kukkuu!

Heipä hei, hyvää iltaa! Ja ANTEEKSI kun minusta ei ole kuulunu viimeiseen kahteen kuukauteen ja yhteen päivään yhtään mitään. En ole teitä enkä blogia unohtanut. Päin vastoin, olen miettinyt blogia joka päivä ja miettinyt pääni puhki, mistä löydän kadonneen luovuuteni ja keksisin edes yhden pikkuruisen reseptin. No ei ole näkynyt, paitsi tänään pakotin itseni hypermarkettiin ja tartuin itseäni lujalla niskalenkillä ja pidin vakavan puhuttelun. Se kannatti!

Viimeiset viikot ovat olleet käytännössä selviytymistaistelua kiireen ja stressin keskellä. Töitä on ollut paljon, siis todella paljon laik nevö bifoo. Mutta kuulkaa, onneksi on tämä oma blogi. Jos en olisi dokumentoinut tekemiäni ruokia tänne, oltaisiin luultavasti koko perhe syöty pelkkää Äitien tekemää ruokaa. Totta puhuen, viime aikoina paleo ja alusta loppuun valmistettu ruoka on ollut vain haaveissa. Ja sen huomaa omassa olossa, mahan voinnissa, jaksamisessa ja kropassa.  Eilen tuijotimme mieheni kanssa jääkappiin sisälle päät yhdessä ja totesimme, että ei helvetti voi ei, eihän täällä ole mitään syötävää. Niin. Joskus voi olla ihan hyvä hieman valmistella ruokia ja esim käydä kaupassa.

Ja tervetuloa kaikille uusille lukijoille :). Ja vanhat tutut, pysykää kyydissä. Lupaan, että juttujeni taso ei tule paranemaan tästä yhtään. Blogin FB-sivuillekin on pamahtanut reilusti yli TUHAT tykkääjää. Kenpä olisikaan arvannut :).

No niin. Valivalit loppuivat nyt ja reseptin kimppuun! Nyt on suomalaiset juurekset parhaimmillaan. Itse olen kovin tykästynyt palsternakkaan. Ja etikkapunajuuriin. Ja vuohenjuustoon. Ainiin, ja KOOKOKSEEN tietysti :). Näistäpä syntyikin yrttinen uunivuoka, joka kävi mainiosti lisäkkeenä pekonilihapullille. Mahtavia juuresreseptejä kannattaa katsella Chef Santerin uutukaisesta Rakkaat juurekset.

juurekset

4-5 henkilön annokseen tarvitset:

 • tilkka öljyä vuuan voiteluun
 • 3-4 isoa palsternakkaa
 • 3-4 keskikokoista etikkapunajuurta
 • 100-200g vuohenjuustoa
 • noin 1 puska tuoreita yrttejä (käytin tänään rakuunaa ja timjamia 50/50)
 • 2dl kookosmaitoa
 • suolaa

Laita uuni kuumenemaan noin 200-220°c tehosta riippuen. Kuori ja viipaloi palsternakat ohuehkoiksi kolikoiksi, viipaloi myös punajuuret. Lado juurekset uunivuokaan limittäin aloittaen palsternakasta, seuraavaksi ohuempi kerros punajuurta, sirottele päälle hieman suolaa, ripottele yrttejä ja murenna vuohenjuustoa maun mukaan. Toista niin pitkään kunnes vuoka on täynnä/aineksia ei enää ole jäljellä. Kaada sekaan vielä pari desiä kookosmaitoa. Paista uunin keskitasolla 35-45min.

Jos haluat ruuasta täysin paleon, jätä vuohenjuusto pois ja laita lisää kookosta. Jos et tykkää kookoksesta, jätä se pois reseptistä ja koita keksiä jotakin tilalle ;).

Minusta tämä oli hyvää. Isoin lapsistamme totesi kohteliaasti, että hmm, tämäpä maistuu aivan kaurapuurolta. Sen lisäksi, että ruuanlaittopuuhat ovat nykyään haasteellisia, myös valokuvaustaitoni on kätevästi ruostunut parissa kuukaudessa. Ehkäpä se tästä taas lähtee :D.

palsternakkavuoka

5 kommenttia artikkelissa “Palsternakka-punajuuri-vuohenjuustovuoka

 1. Anteeksi moukkamaisuuteni mutta tarkoitatko siis kokonaisena etikkaan säilöttyjä punajuuria? Että ei itse lähdetä ensin etikkalientä keittelemään… ;).

  • Hyvä kysymys :). Ostin valmiina kaupasta siitä he-vi-osaston pöntöstä :). Omatekemät on tietty plussaa, mutta nyt en ehtinyt 😀

 2. Paluuviite: Pehmeä bataatti-palsternakka-vuohenjuustovuoka - KuntoILO

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: