Pekonilihapullat

Herra lihapulla

Herra Lihapulla

Meillä on pakastimessa aivan tosi paljon luomunaudan jauhelihaa. Välillä on hankaluuksia keksiä siitä mitään kovinkaan yllätyksellistä. Tänään kuitenkin yllätin itseni ja perheeni tekemällä hyviä ja pehmeän maukkaita pekonilla höystettyjä lihapullia/pihvejä. Lyhyestä virsi kaunis. Näiden kanssa maistui mainiosti Palsternakka-punajuuri-vuohenjuustovuoka.

Viidelle hengelle tarvitset:

  • n.800g jauhelihaa
  • 1pkt luomupekonia
  • 2 keskikokoista sipulia
  • 2rkl Dijon-sinappia
  • 2rkl kalakastiketta
  • suolaa maun mukaan
  • tuoreita yrttejä silputtuna noin 3-4rkl
  • 2 isoa teelusikallista Urtekramin italialaista mausteseosta

Tajua yhtäkkiä, että kaikki jauhelihaköntit ovat -19°c pakastimessa umpijäässä. Laske hanasta kuumaa vettä suureen astiaan ja heitä jäinen vakuumiköntti sulamaan sinne. Laita sillä välin uuni kuumenemaan noin 225°c. Kuori ja silppua sipuli hienoksi. Leikkaa pekonit ohuiksi siivuiksi.  Vaihda jäiselle köntille uusi kuuma vesi. Kaiva paistinpannu esiin ja asenna se hellalle. Käristä pekoneita hetki niin, että rasva alkaa irrota. Lisää sekaan sipulisilppu ja kuullota pehmeiksi. Anna näiden jäähtyä tovi.

Mittaa muut aineet kulhoon jauhelihojen kanssa ja sekoita hyvin. Sekoita joukkoon myös pekoni-sipuliseos ja vaivaa käsin taikina tasaiseksi. Muotoile taikinasta pullia/pihvejä/sydämiä/mitä ikinä ja paista uunin ylätasolla noin 15min.

Näistä kukaan näsäviisaista hellanduudeleistamme ei keksinyt mitään nasevaa sanottavaa. Taisivat siis olla hyviä 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: