Täytetyt kesäkurpitsat

täytetyt kesäkurpitsat

Minulta on kyselty paljon erilaisista paistinpannuista, että minkälaisia kannattaisi suosia. Mistä lähtee vähiten myrkkyjä ja mitkä ovat ruuanlaitto-ominaisuuksiltaan parhaita. Käytössäni on ollut ties kuinka monta erilaista pannua ja olen saanut kaikki huonokuntoisiksi pikavauhtia, lukuun ottamata valurautapannuja ja -patoja. Valurauta kestää käytössä käytännössä ikuisesti, kunhan sitä huolletaan oikein. Yksi valuraudan miinuspuoli on se, että keraaminen induktiotaso meinaa mennä rumaksi/pilalle raudan alla ja toinen haitta on pannun paino (loukkaantuneella kädellä lähes mahdoton nostettava). Kuitenkin munakkaille, vaalealle kalalle ja muille huokoisille ruuille olen etsiskellyt pinnoitettua, myrkytöntä ja kevyttä pannua aika laihoin tuloksin. Teflonia en käytä IKINÄ missään tilanteessa sen myrkyllisyyden takia. Kaikki keraamisella pinnoituksella varustetut pannut sen sijaan ovat olleet käytännössä tosi huonoja, ei lainkaan tarttumattomia, vaikka niin on luvattu.

Kunnes viimein eilen se tapahtui. Ostin Green Pan -merkkisen paistinpannun. Olin tällaista päässyt kokeilemaan ystävieni keittiössä ja kokemus oli hyvä. Kemikaalicocktailin Noora on kirjoittanut kyseisestä pannusta jo muutama vuosi sitten. Parin päivän lyhyellä käyttökokemuksella vaikuttaa melkein liian hyvältä ollakseen totta :). Iso plussa oli myös pannun paksuhko pohja, varaa siis lämpöä tasaisemmin kuin ohutpohjainen pannu. Millaisia pannuja te käytätte?

Ja asiaan. Mennyt viikonloppu on ollut rauhallinen ja täynnä mukavaa puuhastelua perheen kesken. Nyt sunnuntaina oli ruuanlaitollekin aikaa ja ehdin näperrellä kaikenlaista hieman enemmän aikaa vievää. Työn alle päätyi jauhelihamössöllä täytetyt kesäkurpitsat. Maku oli aivan erinomaisen hyvä ja kelpasi kaikille :).

Before and after

Before and after

Viiden hengen annokseen tarvitset:

 • loraus öljyä uunivuuan voitelemiseen
 • 4 reilun kokoista kesäkurpitsaa
 • 600g jauhelihaa
 • 1 pkt luomupekonia
 • 1 iso sipuli kuorittuna
 • n.50g aurinkokuivattuja tomaatteja
 • 2 valkosipulinkynttä
 • 1 prk punaista pestoa
 • 2tl italialaiset yrtit -mausteseosta (Urtekram)
 • ripaus suolaa
 • (pehmeätä vuohenjuustoa)

Laita uuni kuumenemaan 225°c. Halkaise kesäkurpitsat ja koverra lusikalla pehmeä sisus pois niin, että kurpitsoista tulee kunnolla onttoja. Pilko kesäkurpitsamössö pienemmäksi ja siirrä se talouspaperilla vuoratulle lautaselle ja ripottele päälle hieman suolaa (näin sisuksesta irtoaa ylimääräinen neste pois, kun nestettä on irronnut riittävästi, purista irtoneste pois). Aseta koverretut kurpitsat vieri viereen öljyllä voideltuun uunivuokaan.

Silppua sipuli ja pekoni ja paista niitä pannulla hetkinen. (Silppua myös aurinkokuivatut tomaatit ja murskaa valkosipuli valmiiksi odottamaan.) Lisää sekaan jauheliha ja ruskista se. Lisää joukkoon kesäkurpitsoiden sisus ja paista vielä hetki. Sammuta sitten liesi ja lisää joukkoon mausteet, murskattu valkosipuli, silputut aurinkokuivatut tomaatit ja punainen pesto. Sekoita huolellisesti kaikki ainekset sekaisin. Täytä kesäkurpitsat jauhelihatäytteellä lusikkaa apuna käyttäen. Murustele halutessasi vuohenjuustoa kurpitsoiden päälle. Paista uunin keskitasolla noin 25min (aika on ohjeellinen).

Tarjoa esimerkiksi raikkaan vihreän salaatin kanssa :).

ps. ostin paistinpannun itse, joten mielipide on täysin puolueeton 🙂

8 kommenttia artikkelissa “Täytetyt kesäkurpitsat

 1. Hei, mistä ostit ko. pannun? Olen itsekin etsiskellyt jotain muuta kuin teflon-pannua, joka ei vaatisi niin paljon rasvaa kuin valurautapannu.

 2. Se oli Prismassa jossain välissä ihan hullun halpoja nuo pannuset. Verrattuna esim. Giganttiin, jossa pannut oli jopa kaksinkertaisissa hinnoissa. Hämmentävää kertakaikkiaan!

 3. Tör-keen hyviä. Tosin korvasin vuohenjuuston parmesanilla ja ripottelin päälle vielä pinjansiemeniä.

 4. Hei me hankittiin myös Green Pan, mutta millasta lastaa käytät siinä paistaessasi? Epäilen ettet muovista? Kestääkö pinta teräslastaa?

  • Häpeäkseni täytyy tunnustaa, että kyllä minä välillä muovilastaakin käytän jos muita ei ole puhtaana :). Useimmiten puulastaa kyllä. Metallia en tuolle näyttäisi. Ainakin näillä mun kokeiluilla pannun pinta on pysynyt täysin moitteettomassa kunnossa 🙂

 5. Näyttää niin herkullisilta! Muutenkin ihania reseptejä sulla täällä. 🙂 Ja kiinnostava tuo pannuasia, pitää pistää korvan taakse!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: