Kookossämpylät

Kookossämpylä

Monella tuntemallani 80-luvulla lapsuutensa viettäneellä avainkaulalapsella on ikään kuin sisäänrakennettuna voileipäkulttuuriin kasvaminen. Ulkona oltiin aamusta iltaan ja jos ei kukaan ollut laittanut ruokaa juuri sillä hetkellä kun nälkä vaivasi, tehtiin voileipä. Tai monta voileipää. Leivänhinku vaivaa ainakin minua aika ajoin edelleenkin. Jostain netin syövereistä bongasin tämän kaltaisen ohjeen ja hyväähän se oli. Ei tällä perhettä ruokittu, itse hotkin kaiken.

Reseptistä tulee 6 pientä leipästä eli 3 täytettyä ”sämpylää”

  • 2 isoa luomukananmunaa
  • 2rkl kookosjauhoja
  • 1/8 tl leivinjauhetta
  • 1/8 tl ruokasoodaa
  • ripaus suolaa
  • noin 0,6dl mitä tahansa maitoa (kookos? ;))

Sekoita kaikki aineet keskenään niin hyvin, ettei taikinaan jää yhtään kökköjä. Anna taikinan turvota viitisen minuuttia ennen paistamista.

Kuumenna valurautapannu ja lisää sille ruokalusikallinen voita tai kookosöljyä. Paista taikinasta kahdessa erässä kuusi saman kokoista leipästä lieden keskilämmöllä. Käännä leipiä kun raaka puoli alkaa kuplia ja paistopinta näyttää ruskettuneelta. Riippuen pannustasi, voi olla, että joudut lisäämään paistorasvaa kääntämisen yhteydessä.

Leipäset kannattaa syödä heti lämpiminä ja laittaa täytteeksi esim pestoa, vuohenmaitojuustoa ja vaikkapa salaattia. Tai ainahan voit täyttää leipäsi kinkulla ja Avokadomössöllä.  Varo, ettei kieli mene mukana!

Vinkki! Voit lisätä taikinaan erilaisia yrttejä tai mausteita antamaan makua.

kookossämpylän puolikkaat

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: