Katrin raa’at suklaakeksit

Katrin raakasuklaakeksit

Kävimme puolisoni kanssa kiivasta debattia siitä, mikä luokitellaan karkiksi tai herkuksi. Olemme näin joulun jälkeen palanneet rutiineihimme ja siistineet ruokavaliotamme normaalimman näköiseksi ja päätimme ryhtyä ihan oikeaan, vanhanaikaiseen karkkilakkoon. Panokset on kovat eikä niistä sen enempää :D. Karkkilakko sulkee pois ruokavaliosta sokerin, lisäaineet, alkoholin, viljatuotteet (myös gluteenittomat) yms.

Eilen olin tehnyt aika rankan treenin ja illalla vielä tallihommat ja ratsastus. Olin siis ihan poikki ja verensokerini oli jossakin below zero. Jääkaapissa oli jäljellä muutama jouluinen raakasuklaa ja ajattelin haukata palasen. En ehtinyt kuin miedosti upottaa kulmahampaani suklaan reunaan kun mieheni laukkasi paikalle hyeenan lailla osoittelemaan sormella ja väittämään, että karkkilakkoni on rikottu. Voi yhden kerran nyt sitten. Haluaisin herättää keskustelua siitä, minkälaiset ainekset tai aineyhdistelmät lasketaan herkuiksi.

Ja asiaan! Hyvä ystäväni Katri tarjosi taannoin illanistujaisissa aivan taivaallisia raw-suklaakeksejä. Katrin resepti on kiertänyt sittemmin Facebookissa ja jokainen reseptiä kokeillut on kehunut lopputuotetta monin ylistävin sanoin. Niin minäkin! Keksit ovat ensinnäkin tosi hyvän makuisia, myös täyttäviä ja superterveellisiä. Näitä voit popsia myös karkkilakon aikana, siihen tulokseen tulimme kotiväen kanssa :).

Mitä mieltä olette? Kun melkein mitä tahansa raakaleivonnaisten ainesosista sopii käyttää yksinään milloin tahansa niin miten niistä yhdistettynä tulee muka epäterveellistä ”karkkia”? Miehen logiikka? Ei terveellisesti syömisen tarvitse olla ultimaattista askeesia ja kurjuuden maksimointia.

n. 10 pikkuleipään tarvitset

 • 1 dl sulaa kookosöljyä (Cocovi)
 • 0,5 dl kookosmaitoa
 • 0,8 dl suklaan makuista riisi– tai luomuheraproteiinijauhetta
 • 0,6 dl kookos- tai mantelijauhoja, voit käyttää myös kookoshiutaleita
 • 1/4 tl suolaa
 • 1 rkl maca (Cocovi)
 • 1 rkl lucuma (Cocovi)
 • 1 rkl raakakaakaojauhe (Cocovi)
 • 1 rkl kaakaonibsejä
 • 0,5-1 tl vaniljauutetta
 • 2 rkl hunajaa tai n. 10-20 tippaa vaniljasteviaa (minä valitsin stevian)

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja muotoile taikinasta ihan minkä tahansa muotoisia pikkuleipiä. Laita jähmettymään pakastimeen vähintään vartiksi ja nauti! Mikäli näitä jää yhtään seuraavalle päivälle, säilyvät loput jääkaapissa tai pakastimessa.

Parasta näissä pikkuleivissä on se, että minkä tahansa aineen voi korvata lähes millä tahansa toisella aineella. Esim. jos sinulla ei ole kaakaonibsejä, murustele sekaan aiemmin valmistamiasi raakasuklaita, pähkinöitä tai vaikkapa gluteenittomia piparkakkuja.

Ps: Katri pitää henkiseen kasvuun liittyvää blogia, ja sen yhteydessä alkaa 1.9. kirjoittamishaaste, lähde mukaan 🙂

2 kommenttia artikkelissa “Katrin raa’at suklaakeksit

 1. Mua pisti naurattamaan mielikuva tuosta debatista 🙂 Tiukka tilanne varmasti! Pisti miettimään myös sitä, saako alkoholilakon aikana juoda mellanööliä? Siitähän ei keskivertokansalainen voi edes humaltua. Virvoitusjuoma!

 2. On paljon ”raw” leivonnaisia, jotka on ruuansulatukselle tosi raskaita, sisältää agavesiirappia ym. Ei hunajaakaan kannata tölkillistä syödä, vaikka se jossain terveellistä olisikin. Minä itse pidän raakakaakaota/suklaata ”karkkina”, enkä jokapäiväpäiväisenä ruokana, sillä kaakaossa on myös terveydelle haitallisia puolia (stimulantti, happamoittaa, ym), vaikka epäterveellis-epäterveelliseksi en sitä sanokaan ehen. Myöskään en söisi hedelmiä ja pähkinöitä sekoittavia ruokia, sillä ne vasta vatsan nurin saa.. ainakin minulla. Olen muutenkin alkanut vähän kyseenalaistamaan rasvaraakailua..

  Nämä keksit näyttää ja kuulostaa kyllä hyvälle! Laitan kokeilulistalleni, kiitos! Ehkä miehen logiikalla nämä ei ole yhtä kondensoituja kuin raakasuklaa?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: