Porkkanakakkuvohvelit

porkkanakakkuvohveli

Joulupukki toi minulle lahjaksi uuden vohveliraudan. Päätin heti alkaa testailla hieman terveellisempiä ja maistuvia vohvelireseptejä. Ensimmäisenä vuorossa on porkkanakakkuvohvelit, jossa yhdistyvät porkkanakakun makumaailma vohvelien muodossa. Tuotokset ovat viljattomia ja maidottomia. Ei huano. Väärinkäsitysten välttämiseksi, tämä resepti on tehty alun perin jo ennen tammikuuta, joten tällä ei rikota hyvin jatkunutta karkkilakkoa.

Meillä kotona lapset ovat vääntäneet vohvelit-sanan mohveleiksi. Käyhän se niinkin. Jos lapset saisivat valita niin varmasti kaikki maailman ruoka uppoaisi meidän esiteineille paremmin jos raaka-aineet saisivat vohvelirautakäsittelyn ennen nauttimista. Vai mitä sanotte kasvissosekeitto- tai proteiinismoothievohveleista?

Noin x määrään m(v)ohveleita tarvitset:

 • 1,5 dl mantelijauhoja
 • 4rkl kookosjauhoja
 • 1tl psylliumia
 • 4rkl voisulaa tai kookosöljyä
 • 4rkl vaahtera-, agavesiirappia , kookosnektaria tai hunajaa
 • 4 luomukananmunaa
 • 2 porkkanaa
 • 1/4 tl laatusuolaa
 • 3/4 tl ruokasoodaa
 • 1-2tl vaniljauutetta
 • 2tl kanelia
 • 1 tl inkivääriä
 • 1/2 tl muskottipähkinää
 • 1dl kookosmaitoa
 • saksanpähkinämurskaa ja hienonnettuja rusinoita

Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi tai voit möyhentää ne vaikkapa tehosekoittimessa. Yhdistä kosteat aineet keskenään pienessä kulhossa. Sekoita kuivat ainekset suuremmassa kulhossa yhteen. Kaada kosteat ainekset kuiva-ainekulhoon ja sekoita tasaiseksi. Taikinasta tulee aika paksua. Lisää pähkinärouhe ja rusinat. Voitele vohvelirautan paistopinnat kookosöljyllä kevyesti, lusikoi taikinaa tasaisesti raudalle ja paista vohveleita noin 1-2 min/lätty (tai kauemmin jos vohvelirautasi ei ole kovin tehokas). Älä avaa rautaa liian aikaisin, etteivät mohvelit hajoa.

Tarjoile porkkanakakkuvohveleita esim paistetun pekonin tai muun suolaisen proteiinin kanssa. Kuulostaa oudolta, mutta toimii.  Minun mielestäni nämä olivat vielä parempia jäähtyneinä ja jääkaappikylminä. Slurp!

 

7 kommenttia artikkelissa “Porkkanakakkuvohvelit

 1. Hei, paljonko tästä määrästä nyt sit tulee niitä vohveleita? 😀 Tänään kokeiluun:)

  • Taikina on aika paksua, joten ihan täyttää raudallista en laittanut. Mitähän mä sanoisin, kyllä meidän 5 hengen kopla sai näitä kaikki ihan riittävästi 🙂

 2. Moikka Tytti! Asiani ei nyt liity tähän mutta kysäisempä tässä kuitenkin. Oletko ollut edelleen tyytyväinen Green Paniin? Me hankimme sen silloin joulukuussa suosituksestasi, mutta nyt meillä on alkanut tarttua ruoka pannun keskiosaan kiinni. Jos pannu oikein tarkasti katsoo niin vaikuttaa siltä että se on keskeltä vähän kulunut. Mietin tässä että olisiko tuo reklamaation paikka? Pannu on kuitenkin aika arvokas ja ollut käytössä vasta vähän päälle 3kk.

  • Moikka,
   vähän samaa vikaa täällä tuon pannun kanssa. Luultavasti oma pannuni meni pilalle kun ”eräs” perheenjäsen kärytti pannun liian kuumaksi ja pinta luultavasti jotenkin vaurioitui.
   Tee ihmeessä reklamaatio jos koet, että pannu ei toimi vaikka sitä on käytetty ohjeiden mukaan 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: