Pulled pork (Slow cooker)

nyhtöpossu

Pulled pork, nyhtöpossu (NYHTÖPOSSU, mikä sana sekin nyt on?) tai niin kuin työkaverini sanoi, että vedettyä sikaa. Luultavasti maailman helpoin ja yksinkertaisin ohje. Lopputulos on suussa sulavan pehmeätä ja hyvänmakuista lihaa.

Näitä nyhtöpossureseptejä on varmasti monenlaisia, mutta tämä on yksinketaisuudessaan hyvä. Ruuanvalmistusvälineenä käytin haudutuspataa (Crock pot) ja aikaa ruuan kypsymiseen meni koko yö.

Olen aikaisemmin hieman vierastanut porsaanlihan makua, mutta tämä on tosi hyvää. Lapset olisivat syöneet kaiken mitä padassa oli. Tätä kannattaa valmistaa kerralla niin paljon kuin pataan mahtuu, lihasta poistuu nestettä iso määrä ja syötävää jää yllättävän vähän alkutilanteeseen nähden.

Haudutuspadan lisäksi tarvitset:

  • 2-3kg porsaan uunilihaa, -lapaa tms (saa olla reilu rasvakerros)
  • suolaa
  • ei muuta

Leikkaa terävällä keittiöveitsellä porsaanlihan rasvakerros irti. Hiero reilusti suolaa lihan pintaan kauttaaltaan ja nostele lihat pataan. Laita irti leikattu rasva lihojen päälle ja sulje kansi. Käynnistä haudutuspata asennolle Low ja anna kypsyä 8-10 tuntia. Herkkua!!! Tässäkin aika on paras kaveri, jos pidät lihoja vain 5 tuntia, on liha kyllä kypsää, mutta koostumus ei ole toivottu. Liha on valmiina helposti hajoavaa ja erttäin mureata, mutta ei kuivaa.

2 kommenttia artikkelissa “Pulled pork (Slow cooker)

  1. Kiitos Tytti vinkistä! Mitä luulet, onnistuisikohan tämä keraamisessa padassa, jos laittaa esim. yöksi takkaan. Meillä on varaava takka, jolla lämmitetään taloa, ja nyt kun se on koko ajan lämmin, riittää että iltaisin polttaa pesällisen puita. Sen jälkeen kun puut on palaneet, voisin ajatella laittavani sinne possun hautumaan. Pitäisi varmaan käydä kurkkaamassa välillä, että mitä sinne kuuluu. Takan avulla saisi vähän säästettyä sähköä kun tuo paistoaika on niin julmetun pitkä. -hanna-

    • Kokeile ja kerro miten onnistui :). Tulisija ei saa olla ihan kamalan kuuma, ettei liha kuivu liikaa. Tuossa haudutuspadassa lämpö on noin 70°c

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: