Nopea jauheliha-kasvisraastekeitto

jauhelihasoppa

 

Arkiruokasarja jatkukoon. Teen tällaista jauheliha-kasvisraastekeittoa yleensä kerran viikossa. Kattilallisesta riittää viidelle syöjälle ainakin yhteen ruokailukertaan ja meillä molemmat aikuiset saavat annoksesta vielä seuraavan päivän eväät mukaan töihin. Keitto kypsyy nopeasti kun kasvikset raastetaan karkeaksi raasteeksi. Voit valmistella kasvissilpun jo vaikka edellisenä päivänä, jolloin keitto valmistuu ennätysajassa.

Keittokalustoksi suosittelen 5 litran kattilaa.

Tarvitset:

 • 1 pkt jauhelihaa (400-800g, riippuen tarpeesta)
 • 2 isoa sipulia
 • 2 isoa kynttä valkosipulia
 • loraus oliiviöljyä
 • 5-6 porkkanaa (keskikokoista)
 • 1 iso kesäkurpitsa
 • 2,5dl riisiä
 • noin 1,5 litraa vettä
 • suolaa
 • 1 laakerinlehti
 • 1 tl timjamia, 1tl meiramia ja halutessasi 1tl lipstikkaa (lipstikka/liperi antaa keitoille aina sellaisen lihakeittomaisen maun). Käytän tässä kuivattuja yrttejä

Pilko kuoritut sipulit ja valkosipulit pieneksi. Kuori ja raasta porkkanat karkeimmalla raastinraudan terällä. Raasta myös kesäkurpitsa.

Laita kattila liedelle kuumenemaan, lorauta pohjalle hyvä määrä oliiviöljyä ja laita jauhelihat ja silputut sipulit ruskistumaan. Sekoittele puukauhalla huolellisesti, jottei lihat jämähdä kattilan pohjaan kiinni. Kun lihat ovat suunnilleen ruskistuneet, kaada raa-at riisit sekaan ja sekoittele hetki. Lisää vesi, laakerinlehti, mausteet ja porkkanaraaste. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10-15min, riippuen riisin kiehumisajasta. Kun riisi vaikuttaa suunnilleen kypsältä, lisää kesäkurpitsaraaste. Voit keittää vielä hetken.

Tarkista suola ja tarjoile :). Meillä lapset tykkäävät syödä jotakin leivän tapaista keittojen kanssa, joten pyrin valmistamaan tällaisten ruokien kanssa esim ”kaurapuuroleipää”. Jos en hetkeen saa siitä tänne reseptiä niin kerrottakoon, että sitä varten tarvitset kaurapuuronjämät, kuumaa vettä, oliviiöljyä, suolaa, tattarijauhoa ja pussin kuivahiivaa. Kaikki sekaisin löysähköksi taikinaksi, kevyt kohotus, levitetään uunipellille leivinpaperin päälle levyksi (päälle ripottelen seesamin- tai auringonkukansiemeniä) ja paistetaan kiertoilmalla 200°c 25min. Tarkempia mittoja en nyt pysty antamaan, mutta soveltakaa 🙂

*Edit. Tämä ruoka on myös hinnaltaan erittäin edullinen. Jos on nk. tarkan markan päivät menossa niin suosittelen valmistamaan tämän kaltaisia keittoja. Ovat hyvän makuisia, täyttäviä ja halpoja valmistaa 🙂
 

Yksi kommentti artikkelissa “Nopea jauheliha-kasvisraastekeitto

 1. Terveisiä Englannista! Ihanaa kun löytyi koto SuomestaPaleo henkinen blogi. Kunnon ruokaa ja terveellistä. Tästä lähtee heti soppa testiin 😊

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: