Jauheliha-kasvisvuoka

jauhelihaa ja kasviksia

Jauheliha on näköjään menneen viikon ruokien pääraaka-aine.

Tämän ruuan idean ja alkuperäisohjeen sain joskus jotakin kotimaista blogia lukiessani, mutta en yhtään muista mikä se oli. Jos joku muistaa niin laittakaa mainintaa kommenttiosioon tai Facebookiin.

Joka tapauksessa jauheliha-kasvisvuoka on erittäin helppo valmistaa. Joskin jonkin verran aikaa vievää kaikkine pilkkomisineen ja pitkine paistoaikoineen, että kiljuvaan nälkään tee tämän valmiiksi lämmityskuntoon tai ainakin pilko vihannekset valmiiksi kulhoon ja laita paistumaan noin tuntia ennen aiottua ruokailua.

Teen tätä aina valtavahkon annoksen kerralla. Käyttämäni teräksinen uunivuoka on suunnilleen uunipellin kokoinen, lisänä vain korkeat reunat. Voit toki tehdä myös pienemmän annoksen jos syöjiä on vähän, tällöin tee noin puolikas annos. Voit myös vaihtaa jauhelihan esim kanasuikaleisiin ja vihanneksia voi tuunata aivan mielin määrin. Tomaatti lienee ainoa mitä ei kannata vaihtaa mihinkään 🙂

Tarvitset:

 • Oliiviöljyä
 • 2pkt (á400g) jauhelihaa tai broilersuikaleita
 • 2 kesäkurpitsaa
 • 500g porkkanoita
 • 3 isoa sipulia
 • 1 kokonainen valkosipuli
 • 2 paprikaa
 • 5 tomaattia
 • 1 parsakaali
 • loraus viinietikkaa
 • suolaa
 • Cajun-mausteseosta (esim Urtekram tai Meira)

Laita uuni kuumenemaan kiertoilmalle 200°c tai tavalliselle 225°c. Lorauta uunivuuan pohjalle hieman öljyä. Kuori kaikki mikä pitää kuoria ja pilko sopivan kokoisiksi palasiksi. Valkosipulit voi heitellä kokonaisina kuorittuina kynsinä joukkoon. Lado pilkotut kasvikset vuokaan (paitsi tomaatit), lorauta isohkolla kädellä oliiviöljyä, pienempi määrä etikka ja sopivasti suolaa. Murustele raaka jauheliha vuokaan ja mausta kunnolla cajun-mausteella (näissä on sitten isoja tulisuuseroja, että kannattaa varmistaa etukäteen…) sekä lisäsuolalla. Sekoita kaikki hyvin vuoassa ja lisää vielä pilkotut tomaatit koko komeuden päälle. Paista noin 50min uunin keskitasolla. Jos pinta tuppaa hieman tummua, laita paiston loppuvaiheessa foliota päälle niin ei pala.

Kun olet saanut komeuden uuniin niin keitä potut, bataatit tai riisit kylkiäisiksi. Olin tänään niin villi, että lorautin riisin sekaan gluteenitonta soijakastiketta. Hui.

Tarjoiluehdotus

Tarjoiluehdotus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: