Samettinen bataatti-kookoskeitto

bataatti-kookoskeitto

Mikäpä lämmittäisi sielua tällaisena kuulaana joulukuisena pakkaspäivänä paremmin kuin samettisen pehmeä kookoksinen bataattikeitto. Tirsk. Arkeologeille sinne tulevaisuuteen tiedoksi, että tänään 9.12.2014 ainakin täällä Tampereen leveyksillä on varsin lämmintä, pimeätä ja vesisateista. Ei joulukeleistä tietoakaan. No kaikesta huolimatta keitto on ihan hyvä arkiruokavaihtoehto.

Alkuperäisidean väläytti eräs asiakkaani (terkkuja jos luet :)), mutta päätin tuunata ohjeesta hieman toisenlaisen. Keitto on aika tuhtia ja menekki ei ole valtavaa/syöjä. Annoksesta riittänee meidän perheelle kahdelle syöntikerralle.

Tarvitset:

 • 2rkl kookosöljyä
 • 2 isoa tai 3 keskikokoista bataattia
 • 1 purjosipuli
 • 1-2 kynttä valkosipulia
 • 1 mieto punainen chili
 • 8dl vettä
 • 2-4dl kookosmaitoa
 • 2 luomu-kasvisliemikuutiota tai haluamiasi yrttejä
 • suolaa

Halkaise purjosipuli pituussuunnassa ja huuhtele hiekat hyvin pois. Kuori myös valkosipulinkynnet ja viipaloi ne sekä purjot ohueksi siivuksi. Poista chilistä siemenet ja viipaloi sekin pieneksi. Kuori ja kuutioi bataatit valmiiksi.

Lusikoi kookosöljy isohkoon (n.5l) kattilaan ja laita liesi päälle, lisää viipaloidut sipulit ja chili ja freesaa niitä sekoitellen pehmeäksi. Kun sipulit ovat pehmenneet, lisää kattilaan vesi, bataatit ja liemikuutiot. Anna kiehua hiljalleen noin 10min. Kaada sekaan kookosmaidot ja kiehuta vielä ainakin 5min. Kokeile bataattien kypsyys, mielummin liian kypsiä kuin raakoja. Lisää suolaa maun mukaan. Lopuksi soseuta soppa sauvasurvojalla.

Tarjoilin tämän tänään raejuuston kanssa.

Yksi kommentti artikkelissa “Samettinen bataatti-kookoskeitto

 1. Tein lounaaksi maalarille tuota bataattikeittoa vähän muunnellusti, kun ei ollut purjoa käytin tavallista sipulia ja chilijauhetta. Hyvää tuli! Kiitos vinkistä!
  Terv äitee

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: