Kermainen lohikeitto

lohikeitto

 

Tämä on nyt sitten vähän tällainen lohikeitto 2.0 -versio rehuineen päivineen. Oli ihan älyttömän hyvää. Meidän eskaripoika Kalle söi keittoa kahdella lusikalla ahmien ja totesi, että ”VÄHÄHHYVÄÄ! Parasta keitto mitä oot ikinä tehnyt. Voidaanko syödä tätä myös huomenna?”. Voi kyllä voimme, nimittäin keittoa tuli täysi 5 litran kattilallinen.

Olen todennut vihannesten raastamisen olevan loistava keino nopeuttaa ruuan kypsymistä ja suutuntuma valmissa ruuassakin on varsin mukava. Kätevä emäntä olisi keittänyt ruodosta liemen, mutta ei ollut ruotoa ja päädyin siksi liemikuutioihin. Liemen keittäminen on tosi helppoa (vastaisen varalle!): fileroi kala, heitä ruoto kattilaan ja vettä päällä, lisää suolaa, sipulia, pippureita, laakerinlehti, porkkanaa yms ja keitä ainakin 30-60min hiljaisella tulella. Siivilöi liemi ja käytä kalakeiton pohjana.

5 litran kattilalliseen tarvitset:

 • iso nokare luomuvoita
 • 1 iso sipuli
 • 3 kynttä valkosipulia
 • n.1,5l vettä
 • 500g porkkanoita
 • kilo perunoita
 • 2 kesäkurpitsaa
 • 1 kg lohifilettä
 • 2 luomu-kasvisliemikuutiota
 • 2dl kuohukermaa
 • tilliä (tuore tai kuivattu)
 • n. 3 tl suolaa
 • nippu kevätsipulinvarsia (jos niitä löytyy kaupasta keskellä talvea)

Kuori ja raasta porkkanat. Raasta toiseen kippoon kesäkurpitsat. Kuori myös perunat ja pilko ne pieneksi kuutioksi. Kuori sipulit (sekä kelta-, että valkosipulit (jätä kevätsipulit pois tästä)) ja viipaloi pieneksi silpuksi. Laita liesi kuumenemaan, heitä isohko nokare voita kattilan pohjalle ja lisää sipulit sekaan kuullottaen niitä hetken. Kaada vesi kattilaan, lisää liemikuutiot ja odota, että liemi alkaa hiljalleen kiehua. Laitan sekaa porkkanaraaste ja pilkotut perunat. Nämä saavat kiehuskella noin 10min.

Sillä välin kun liemi kiehuu, pilko lohi sopivan kokoisiksi kuutioiksi. Lisää lohenpalat, kesäkurpitsaraaste, tilli ja kerma kattilaan. Keitä 5-10min. Jos olet onnistunut saamaan kevätsipulia jostain niin pilko se sekoita keiton joukkoon.

Varo ettei kieli mene mukana, niin hyvää!

 

3 kommenttia artikkelissa “Kermainen lohikeitto

  • Aivan totta! Pari päivää sitten postaamani bataattikeittokinn oli huomattavasti maukkaampaa seuraavana päivänä 🙂

 1. Tuli todella hyvää ja nyt oon selaillu sun reseptejä ja olen niin iloinen, et löysin siun sivut. Ennen oon valmistellut paljon”under vårt tak” blogin reseptejä, mut tääl on niin paljon kivoi juttui ettei tiedä mistä oikein alottais ku haluis kokeilla vaik mitä =) Kiva ku löytyy muutama Crock Pot reseptikin. nyt meen leipomaan siun banaanimuffenseja=)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: