Vegeruokaa: Mausteinen tomaatti-linssidahl

linssidahl

Kasvisruokateemalla jatketaan!

En sairasta/sairastu nykyään oikeastaan koskaan. Ennen kuin nyt sitten tänä viikonloppuna iski pitkästä aikaa todellinen man flu. Sen verran piti kuitenkin jaksaa ruuanlaittopuuhia, ettei jälkikasvusto näänny nälkään. En maista enkä haista tällä hetkellä yhtään mitään, joten onkin ihan sopivaa tehdä sellaista ruokaa, mistä ei edes inkivääri maistu läpi. Inkivääri on sellainen mauste, joka menee kategoriaan -en tykkää sitten yhtään. Kuitenkin varsin hyvin tunnen sen lukuisat terveyshyödyt ja lääkinnälliset vaikutukset. Käytin tässä ruuassa mausteena myös tuoretta kurkumaa, jota saa nykyään hyvin ihan lähimarkettienkin hevi-osastoilta. Kurkuman terveysvaikutukset esim. tulehduksen hillitsemiseen ovat nekin aivan omaa luokkaansa. Olen tehnyt tätä ruokaa ennenkin ja se on oikeastaan erinomaisen maukasta ja maistuu meidän perheessä kaikille (näköjään myös kissalle, jos hän saisi sitä syödä).

Joskus lähimenneisyydessä keittiömaailma kohisi Mutti-tomaattimurskasta, eikä syyttä. Joku ihme siinä vain on, että tuon merkkisestä tulee hirvittävän hyvän makuista ruokaa!

Reseptissä käytetyt punaiset linssit valmistuvat nopeasti. Niitä ei tarvitse liottaa ennen käyttöä, pelkkä huuhtelu riittää.

 

Noin kahdeksan hengen annokseen tarvitset:

 • 2 rkl oliiviöljyä
 • 1 iso sipuli
 • 4-5 kynttä valkosipulia
 • 250 g punaisia linssejä
 • 2 tölkkiä Mutti-tomaattimurskaa
 • n. 5 cm pala tuoretta inkivääriä
 • n. 5 cm pötkö tuoretta kurkumaa (tai 1/2 tl kurkumajauhetta)
 • 8 dl -1 l vettä
 • 2 kasvisliemikuutiota (luomu)
 • 1 tl suolaa
 • 1 rkl Garam masala -mausteseosta
 • 150 g tuoretta pinaattia.

Huuhdo linssit hyvin ja jätä ne odottamaan. Kuori ja pilko sipulit ja valkosipulit. Kuori inkivääri ja kurkuma ja raasta molemmat. Mittaa kattilaan / korkearunaiseen kasariin oliiviöljy ja laita liesi kuumenemaan. Lisää sekaan sipulit ja kuullota niitä hetki. Lisää kurkumat ja inkiväärit. Kaada sekaan vesi ja liemikuutiot sekä lisää linssit ja tomaattimurskat. Anna kiehua hiljaisella lämmöllä noin 20-25 minuuttia välillä sekoitellen. Loppuvaiheessa lisää sekaan garam masala ja suola. Kun linssit ovat kypsiä ja kastike valmista niin sekoita joukkoon hienoksi pilkotut pinaatit.

Tarjoillaan vaikkapa keitetyn riisin ja vihreän salaatin kanssa :).

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: