Myskikurpitsa-parsakaalisosekeitto

myskikurpitsakeitto

Nyt on kurpitsakausi parhaimmillaan. Kurpitsoita näkyy olevan kaupoissa jos jonkinmoisia. Oma suosikkini on myskikurpitsa. Se on helppo käsitellä ja se kypsyy nopeasti ja maistuu todella hyvältä! Keittoon piti tulla alkuun vain kurpitsaa, mutta jääkaapista löytyi mehustuksen jäljiltä parsakaalin kukkaosia (käytän tuorepuristettuihin mehuihin vain varret), joten ne pääsivät kattilaan mukaan 🙂

Noin 3-4 litraan valmista keittoa tarvitset:

 • yksi pienehkö tai reilu puolet suuresta purjosipulista
 • iso loraus oliiviöljyä
 • 3-4 kynttä valkosipulia
 • 1 myskikurpitsa
 • 1 suuri tai 2 pienempää parsakaalin kukkaosaa
 • 2 kasvisliemikuutiota (luomu)
 • 1/4-1/2 tl valkopippuria
 • suolaa
 • noin 8-10 dl vettä
 • 400 ml kookosmaitoa (Santa Maria -tetrat)

Kuori myskikurpitsa, halkaise se ja kaavi lusikalla siemenet pois (kätevä emäntä luultavasti kuivaisi ja paahtaisi siemenet…). Pilko kurpitsa noin 2-3 cm x 2-3 cm kokoisiksi kuutioiksi. Pilko myös parsakaalin kukinnot (varret voit heittää vaikkapa mehulinkoon). Kuori valkosipulit ja pilko ne hienoksi viipaleeksi yhdessä halkaistun ja hyvin huuhdellun purjosipulin kanssa. Lorauta iso loraus oliiviöljyä kattilaan, lieteen lämmöt päälle, lisää sipulit ja kuullota niitä hetki niin, että pehmenevät. Nostele sekaan kurpitsanpalaset ja parsakaalit ja sekoittele hetki. Lisää vettä niin, että vihannekset nippanappa peittyvät. Heitä sekaan liemikuutiot ja valkopippuri. Anna kiehua hiljalleen noin 20min. Kun vihannekset ovat kypsiä, lorauta sekaan kookosmaidot ja hieman suolaa. Anna kiehua vielä hetki. Soseuta keitto sauvasurvojalla. Tarkista lopuksi suola.

Valkopippurin kanssa kannattaa olla tarkkana, ruuasta tulee syömäkelvotonta jos sitä menee liikaa. Eli mielummin liian vähän kuin liikaa.

Tarjoile esim raejuuston, vuohenjuuston, nyhtökauran, härkiksen, jauhelihan tai savukalan kanssa. Tämä oli tosi hyvää, kelpasi koko porukalle 🙂

2 kommenttia artikkelissa “Myskikurpitsa-parsakaalisosekeitto

 1. Asiasta kukkapurkkiin millä teet tuorepuristetut mehut? Tai voitko suositella jotain mehustinta? 🙂

  • Mulla on kaksi erilaista konetta; mehulinko kiireisiin aamuihin ja sitten hitaampi puristin viikonlopuille ja hetkiin, jolloin on paremmin aikaa. Mehulinkoni on Englannin tuliaisia Retro -merkkinen ja puristin on Philips Avance -sarjan puristin. Ihan kelvollisia linkoja saa mm. Philipsiltä ja monelta muulta merkiltä. Pääasia mielestäni on se, ettei mieti liikaa vaan hankkii laitteen ja alkaa mehustaa 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: