Marinoidut kasvikset

marinoidut kasvikset

Meillä on alkanut pyöriä sen verran vaativaa kasvissyöjäteiniä nurkissa, että on pitänyt ihan panostaa näihin eväisiin taas. Itsekään en ole punaista lihaa syönyt yli vuoteen enää, joten aina vaan vegempään suuntaan mennään!

Maailmankaikkeuden paras kasvislisäke Basilikamarinoidut parsakaalit sai pikkusisaruksen tästä nyhjää tyhjästä -tyyppisestä ratkaisusta :). Kaunista tämä ei ollut, mutta tosi hyvää silti. Jääkaapista löytyi yksi, jo parhaat päivänsä nähnyt kukkakaali sekä iso nippu porkkanoita. Kasvihuoneen uumenista pilkotti sen verran pätevän näköisiä yrttejä, että päätin pyöräyttää tällaisen ruuan :). Jos kaapista olisi löytynyt perunoita niin olisin lisännyt ruokaan sekaan keitettyjä varhaisperunanpuolikkaita.

Tämä toimi hyvin yhteen Nyhtökauramunakkaan kanssa!

Isoon kulholliseen marinoituja kasviksia tarvitset:

 • 1 iso kukkakaali
 • 5-6 porkkanaa
 • 2 tölkillistä kikherneitä (käytin Tescon luomukikherneitä tetrasta)
 • 2 kevätsipulia varsineen (talvella tähän sopii esim salottisipuli)
 • 4-5 kynttä valkosipulia
 • noin desi kylmäpuristettua oliiviöljyä
 • noin desi viinietikkaa
 • 2 rkl dijon-sinappia
 • reilun kokoinen puntti tuoretta basilikaa (ilman tätä ruoka ei onnistu)
 • pienempi nippu tuoretta timjamia
 • suolaa

Laita suupalan kokoisiksi paloiksi pilkotut kukkakaalit ja kuoritut, pilkotut porkkanat höyryttymään. Kypsyysaste saa jäädä vähän al denteksi. Lötköjä kukkakaaleja ei kukaan halua syödä!

Tee sitten marinadi: kaada kulhoon öljy ja etikka, sekoita joukkoon sinappi, suola, murskatut valkosipulit sekä hienonnetut yrtit. Sekoita hyvin! Lisää liemeen valutetut kikherneet ja pilkotut kevätsipulit.

Kun vihannekset ovat riittävän kypsiä, kaada ne liemeen. Nostele kahdella lusikalla/kauhalla kaikki hyvin sekaisin ja anna marinoitua vähintään 15 minuuttia ennen ruokailua. Tämä on ehdottomasti parasta ihan tuoreena ja vähän lämpimänä. Jos teet edellisenä päivänä niin tuotos maistuu jääkaapilta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: